Događanja u prvom tjednu Mjeseca hrvatske knjige 2016. 15.-21. listopada 2016.

12. listopada 2016.

U cijeloj će se Hrvatskoj od 15.10. do 15.11.2016. obilježavati Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja već desetljećima promiče značaj knjige i čitanja u životima pojedinaca i društva. Moto ovogodišnje manifestacije je Čitam 100 na sat, a Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i ove godine priprema niz događanja za djecu, mlade i odrasle.

U subotu, 15.10.2016. održat će se Pričaonica za bebe i malu djecu „Ringe, ringe raja“ – uz Svjetski dan jaja u Čitaonici tiska (1. kat). Roditelji će saznati kako poticati dijete da se hrani zdravo i razvija pravilan odnos prema hrani i novim namirnicama.  Ova Pričaonica se održava u suradnji s tvornicom Hartmann d.o.o.  čiji će se proizvodi – velika kaširana jaja,  koristiti u kreativnim djelu Pričaonice. Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati.

Ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica toga će se dana održati i 2. jesenska tržnica knjiga u suradnji sa Šarenim dućanom. Knjižnica će na prodaju ponuditi otpisane primjerke iz svog fonda koji će se po povoljnim cijenama moći kupiti na ulazu u Odjel za odrasle.

Istoga dana, svi oni koji nisu svoje knjige i ostalu posuđenu građu vratili na vrijeme moći će to učiniti bez naplate zakasnine. Ova se akcija provodi subotama tijekom Mjeseca hrvatske knjige (15.10., 5.11. i 12.11.) pa pozivamo dužnike da iskoriste ovu priliku.

U suorganizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika održat će se Kolokvij o književnom stvaralaštvu Božice Jelušić. Božica Jelušić profil je istinskog umjetnika i uzor je brojnim drugima stvarateljima. U obljetničkoj godini na krijesti vala nepresušne kreativnosti i energije pred čitatelje donosi Petoknjižje izabranih djela koje će se predstaviti na Kolokviju u subotu 15.10.2016. s početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici. O Božičinom stvaralaštvu govorit će Božica Brkan, Marijan Špoljar, Zdravko Seleš, a moderator će biti Darko Pero Pernjak.

U subotu, 15.10.2016. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica obilježit će se u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije i Dan bijelog štapa izložbom i reprodukcijom zvučnih knjiga u izlogu Knjižnice. Prolaznici će tako imati priliku čuti kako to „čitaju“ sijepe i slabovidne osobe.

U ponedjeljak, 17.10.2016. u 16.30 sati  na rasporedu je Pričaonica za predškolce u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije, a na temu Brailleovog pisma. Uz voditeljicu Branku Grudić, u Pričaonici će sudjelovati gošće Ana Glavaš Jambreušić, Ana Tkalčec i Josipa Das.

U utorak, 18.10.2016. u 17.00 sati u Osnovnoj školi Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec, u okviru programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“, održat će se književni susret za djecu i odrasle tijekom kojeg će gostovati poznati hrvatski književnik Pavao Pavličić.

Cjelodnevni programi poticanja čitanja održat će se u okviru Akcije Koprivnica čita 100/sat u petak, 21.10.2016. Program će započeti u 9.00 sati čitanjem naglas u kojem će sudjelovati polaznici dječjih vrtića i učenici COOR-a „Podravsko sunce“. Od 11.00 sati pa nadalje u programu će sudjelovati štićenici Doma za starije i nemoćne te predstavnici gradskih udruga. Program će se provoditi ispred Knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u prostoru Dječjeg odjela i Odjela za odrasle. Istoga dana osnovnoškolci i srednjoškolci čitat će u koprivničkim dječjim vrtićima, u bolnici, a srednjoškolci i u Domu za starije i nemoćne. U 13.30 sati knjižničari će čitati u Centru za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“. Studenti Sveučilišta Sjever nastavit će akciju i u ponedjeljak, 24.10.2016. kada će čitati u DV „Tratinčica“.

Knjižnica poziva sve zainteresirane osnovnoškolce da s

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice