Događanja u koprivničkoj knjižnici u tjednu od 7. do 12. studenoga 2016.

4. studenoga 2016.

    U koprivničkoj knjižnici  u narednom će se tjednu održati brojna događanja za djecu i odrasle povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.),  Dana grada Koprivnice (4.11.) i Dana hrvatskih knjižnica (11.11.).

    U ponedjeljak, 7.11.2016. s početkom u 16.30 sati održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje u kojoj će gostovati Boris Kralj. Boris Kralj novinar je Radio Koprivnice i voditelj emisije „Različak“ posvećene najmlađima u kojoj redovito čita i priče za djecu. Boris će u Pričaonici predstaviti svoju prvu autorsku slikovnicu „Mali jež i zeko“ koja je ušla u finale za izbor najbolje hrvatske slikovnice po izboru dječjeg žirija na natječaju Ovca u kutiji u organizaciji Knjige u centru. „Mali jež i zeko“ ekološka je priča u stihovima o životinjama koje tijekom zime teško i s oprezom pronalaze hranu pa im je potrebna pomoć. Voditeljica Pričaonice je odgajateljica Branka Grudić.

    U okviru programa Koprivnička agora 21 u utorak, 8.11.2016. u 18.00 sati, u Čitaonici tiska održat će se tribina pod nazivom „Ususret novoj zgradi gradske knjižnice u Koprivnici“. Uvodno izlaganje „Suvremena arhitektura knjižnica u Nizozemskoj na primjerima  Amsterdama, Rotterdama i Utrechta“ održat će Antonio GRGIĆ, dipl. arh.  Sve do 13.11.2016. u izlozima Knjižnice moći će se razgledati popratna izložba „Knjižnica  između prošlosti i budućnosti“ – uz 170. obljetnicu osnivanja prve čitaonice  u Koprivnici (1846.) i promišljanja građana „U novoj zgradi gradske knjižnice želim…!“.

    U srijedu, 9.11.2016. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se književna večer s Meritom Arslani. Merita Arslani je u književnom svijetu prvi puta prepoznata po svom debitantskom romanu „Anđeli će samo zaspati“ za koji je dobila Nagradu Kiklop za debitantsku knjigu godine.

    Još jedna konferencija TEDxKoprivnicaLibrary održat će se u subotu, 12.11.2016. s početkom u 18:00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Velike ideje prezentirat će vam 7 iznimnih žena i jedan muškarac te vas, nadamo se, inspirirati svojim vizijama i dostignućima u područjima kojima se bave i u kojima ostavljaju nedvojbeno veliki trag. Sudjeluju: Irena Orlović, Tea Žakula, Andreja Salajec, Maša Zamljačanec, Lidija Kralj, Andrea Kaštelan, Arijana Lekić-Fridrih i Marin Leo Janković. Besplatne ulaznice dijelit će se od ponedjeljka, 7.11.2016. u Odjelu za odrasle.

AKCIJE U MJESECU HRVATSKE KNJIGE
•    Subotom bez zakasnina – 12.11.
•    Simboličnom cijenom do otpisanih knjiga
•    Programi bibliopedagogije:
Učlanjujemo prvašiće u Dječji odjel i Bibliobus
Učlanjujemo učenike prvih razreda svih koprivničkih srednjih škola u Odjel za odrasle i Stručno-znanstveni odjel
„Upoznajmo knjižnicu!“ – informativno-edukativni posjeti učenika i vrtićaraca knjižnici i bibliobusu uz osnovnu poduku u knjižničnoj pismenosti
Osobni knjižničar“ – osnovna poduka djece i odraslih u informatičkoj i informacijskoj pismenosti
Tableti i e-čitači u knjižnici  
Zajedno do zapošljavanja – knjižnični kutak (sudjelovanje knjižničara na CISOK-ovim radionicama za nezaposlene)
„Čitamo i družimo se u bibliobusu“ – animacijski program namijenjen učenicima nižih razreda osnovne škole i polaznicima dječjih vrtića s ciljem upoznavanja pokretne knjižnice, poticanja čitanja i stvaranja čitalačkih navika od rane dobi
„Tužna slikovnica“ – edukativna radionica za predškolce i učenike prvih razreda u bibliobusu
Nacionalni kviz za poticanje čitanja Čitam 100 na sat od 1. do 31. listopada 2016.
Vrećica

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice