Događanja u Knjižnici u tjednu pred nama obilježena su programima uz Noć knjige 2018.

20. travnja 2018.

Tjedan koji je pred nama donosi nam pregršt događanja za djecu i odrasle, a najviše od njih u znaku je proslave Noći knjige 2018. koju Knjižnica s veseljem najavljuje. Noć knjige, manifestacija je koja već sedmu godinu slavi knjigu i čitanje te nastoji istaknuti važnost knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Noć knjige 2018. održat će se u ponedjeljak, 23. travnja. U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica pripremili smo niz programa u koje se možete uključiti.

Kreativna radionica „Posvoji knjigu“ održat će se u ponedjeljak u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice od 10.30 do 11.30 sati, a u goste nam dolazi vrtićka skupina „Medenjaci“ iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“. Radionicu koja se odvija u sklopu programa „Čitajmo od najranije dobi“ vodit će knjižničarka Danijela Petrić. Kroz radionicu vrtićarci će imati priliku naučiti da svaka knjiga bez obzira koliko je stara još uvijek može nekome poslužiti, da knjigu ne sudimo po koricama te da je najvažnije kakva je poruka u priči koju čitamo.

Također, pozivamo Vas da se pridružite knjižničarima i članovima Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ na kratkoj biciklijadi do Peteranca „Biciklom do Galovića!“ koja će se održati od 12.00 do 14.30 sati. Biciklijada će se održati povodom nacionalne manifestacije „Noć knjige“ i bit će dio akcije zagovaranja Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“. Organizator biciklijade je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Općinom Peteranec i Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”.

Polazak iz Koprivnice, uz policijsku pratnju, bit će u 12.00 sati ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. U Peteranec, ispred zgrade Općine, planiran je dolazak oko 13.00 sati. Nakon osvježenja, sudionici će razgledati postav Galerije Ivana Sabolića i tamo se, uz kratki program Udruge štovatelja Frana Galovića „Galovićev dom“,  prisjetiti Frana Galovića. Povratak iz Peteranca bit će  u 14.00 sati. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do petka, 20.04. u 12.00 sati  osobno u Knjižnici, na broj telefona 622-363(115), putem elektronske pošte strucni@knjiznica-koprivnica.hr , ili na facebook stranice Knjižnice. Za sudionike mlađe od 16 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige.

Isto tako, u okviru programa Noći knjige, u Dječjem odjelu od 16.30 do 18.00 sati održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Čitat će se priča „Ako je izgubiš“. U okviru programa „Čitajmo od najranije dobi“ Pričaonicu će voditi odgajateljica Branka Grudić.

U 16.00 sati u Sobi za sastanke održat će se sastanak čitateljskog kluba „Između redaka“ čiji će gosti biti članovi Čitateljskog kluba „Šišmiš“ Udruge slijepih Koprivničko – križevačke županije. U noći knjige koja je posvećena budućnosti knjige raspravljat ćemo o SF klasiku Vodič kroz galaksiju za autostopere. Voditelji ovog programa su Alen Kerovec i Maja Krulić Gačan.

U 18.00 sati u Čitaonici tiska na 1. predstavit će se knjiga „Mali meteorolog“ za djecu nižih razreda osnovne škole. Gost nam je Krešimir Čanić. Predstavljanje knjige će se održati u okviru programa „Znanost u fokusu“ , a u suradnji sa „Školskom knjigom“ Zagreb.

Lijepo ili loše vrijeme, kiša, sunce, magla, vjetrovi..pojave su s kojima se susrećemo svakodnevno. Nekada nije važno kakvo je vrijeme vani, ali ako se za vikend spremamo na izlet, prognoza vremena jako nas zanima. U ovoj knjizi možete saznati o svim najvažnijim meteorološkim pojavama, kako i kada nastaju, te će svakodnevne promjene vremena postati razumljivije, a neke ćete naučiti i sami predviđati.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice