Događanja u Knjižnici u tjednu od 9. do 14.4.2018.

9. travnja 2018.

U ponedjeljak, 9.4.2018. , od 9.00 do 15.00 sati, održat će se 9. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“  Tema je  „Kulturna baština Roma na području Koprivničko-križevačke županije“. Okrugli stol će se održati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice.

Isti dan, u ponedjeljak, 9.4.2018. od 16.30 do 18.00 u Dječjem odjelu, održat će se „Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje“. Čitat će se priča „Kišna kap“, a Pričaonicu će u okviru programa „Čitajmo od najranije dobi“ voditi odgajateljica Branka Grudić.

U srijedu, 11.4.2018 u 18.00 sati u Čitaonici tiska, održat će se radionica „Komunikacija je krvotok našeg postojanja“ koju će voditi profesor psihologije Ivan Ferenčak. Radionica se odvija u okviru programa „Zabavnija strana psihologije“.

U petak 13.4.2018. u 18 sati u Čitaonici tiska na 1. katu, održat će se prvi „Filozofski café za odrasle“.  Filozofski café jedan je od oblika filozofske rasprave i za one koji nemaju filozofsko obrazovanje, a jedini uvjet za sudjelovanje je da su osobe otvorene za kritičko promišljanje o raznim temama. 

Program će voditi profesorica Sanja Suton, a tema o kojoj će se raspravljati je slobodna – točnije bit će dogovorena između sudionika. Nakon što sudionici predlože teme, demokratskim glasovanjem odabire se jedna o kojoj će se tad raspravljati. Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti, a prijave traju do 12.4.2018. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje možete se prijaviti u Odjelu za odrasle u knjižnici, telefonom na broj 048/622-363 kućni 108 ili e-mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr.

U subotu, 14.4.2018. od 10.00 do 10.45 sati u Sobi za sastanke na 1. katu održat će se sastanak Dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“. Knjiga o kojoj će se razgovarati je „Ptica Duše“ autora Michala Snunita. Voditeljica je diplomirana knjižničarka Petra Dravinski. Čitateljskom klubu može se pridružiti svaki zainteresirani osnovnoškolac koji voli čitati. Članstvom će dobiti priliku sudjelovati u zanimljivim raspravama, kreativnim  radionica kluba te upoznati nove prijatelje.

Svake srijede od 13.00 sati u Dječjem odjelu održava se radionica „Digitalni laboratorij: micro: bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice“. Radionicu vode knjižničarke u Dječjem odjelu. Micro: bitovi koji se koriste u radionicama mogu se posuditi na rok posudbe od 14 dana. 

Od 11.4.2018. u izlozima Knjižnice moći će se razgledati nove izložbe.  „Dođite se igrati“ – nove igračke u Dječjem odjelu, izložba Dječjeg odjela. „Pripremite svoj vrt za nove plodove“ (izbor priručnika o vrtu), „Izložba stripa Žarka Jovanovskog“ i „Knjige Neve Lukić“ Odjela za odrasle te „Kultura Japana… kad procvjetaju trešnje“ (Hanami) Stručno – znanstvenog odjela.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice