Događanja u Knjižnici u tjednu od 6. do 10. kolovoza

3. kolovoza 2018.

U ponedjeljak, 6.8. očekuje nas još jedna „Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje“ u kojoj će se čitati priča „Veličanstveni izum“. Pričaonica se odvija od 17.30 do 18.30 sati u Dječjem odjelu, a voditeljica je odgajateljica Marta Kečanović.

Isti dan, u večernjim satima očekuje nas drugi ljetni TEDXKoprivnicaLibrary na otvorenom. Ovoga puta prisjetit ćemo se najgledanijih TEDxKoprivnicaLibrary govora u proteklih 5 godina. Sponzori bez kojih ovakvih druženja ne bi bilo su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Podravka, Inducta, Noa, Etnokaj, Tiskara Rihtarić, Avalon, 2che, Sana delikatese, Le petit i Pan. 

Medijski pokrivaju Glas Podravine, Radio Glas Podravine, Epodravina.hr, Drava.info, Radio Drava i SrceTV.

Projekcije govora će se održati s početkom u 20.30 sati u dvorištu Kina Velebit, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu knjižnice.

U utorak, 7.8. od 17.30 do 18.30 sati održat će se druga kreativna radionica „Harry Potter“ za osnovnoškolce i srednjoškolce. Ovoga puta tema je „Metloboj“, a voditeljica je dipl. knjižničarka Valentina Mikec. Radionica će se održati u Čitaonici tiska na prvom katu knjižnice. 

Za sudjelovanje u radionici potrebno se prijaviti na broj 622 363 (106), na e mail djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili osobno u Dječjem odjelu.

U srijedu, 8.8. održat će se još jedna kreativna radionica izrade digitalne slikovnice uz projekt „Princeza na kraju svijeta“ – inovativno i kreativno poticanje čitanja u digitalnom okruženju. Tema je „Šuma na kraju svijeta“, a voditeljica je Ivana Kranželić. Radionica će se održati od 10.00 do 12.00 sati u dvorištu Kina i Knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Sobi za sastanke na prvom katu. 

Za sudjelovanje u radionici potrebno se prijaviti na broj 622 363 (106), na e mail djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili osobno u Dječjem odjelu.

U petak, 10.8. održat će se „Zdravstveni susret pod suncobranima“ s temom „Utjecaj sunca na nastanak kožnih karcinoma i fotostarenja kože“. Predavanje će održati dr. Ivana Bardek. Svi zainteresirani dobrodošli su od 10.00 sati u dvorište Kina i Knjižnice na susret.

Svakoga četvrtka u Dječjem odjelu održava se radionica „Digitalni laboratorij“ – micro: bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice. Sva zainteresirana djeca dobrodošla su doći od 13.00 sati. Voditeljice su knjižničarke u Dječjem odjelu. Nakon svake radionice, ali i inače, moguće je posuditi micro: bit računalo na 14 dana te ga samostalno isprobati kod kuće.

Srijedom, četvrtkom i petkom od 12.00 do 15.00 sati u Dječjem odjelu moguće se zabaviti uz Play Station 4. 

Isto tako, svakim danom u prijepodnevnim satima, od 8.00 do 12.00, održavaju se konzultacije srednjoškolaca sa studentima pod nazivom „Studij i studiranje – kako se snaći“. Stipendisti Grada Koprivnice koji će  prodavati otpisane knjige na terasi ispred knjižnice ili će u slučaju lošeg vremena biti uključeni u rad u prostorima Knjižnice, podijelit će iskustva i praktične savjete o svojim studijima i studentskom životu sa zainteresiranim budućim studentima – brucošima i srednjoškolcima, kao i njihovim roditeljima. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice