Događanja u Knjižnici u tjednu od 21. do 25. svibnja

18. svibnja 2018.

U ponedjeljak, 21.5., Bibliobusna služba će u 9.00 sati posjetiti Područnu školu Plavšinac Osnovne škole Prof. Blaž Mađer, Novigrad Podravski, koju pohađaju romski učenici. Pri svakom posjetu koprivničkog Bibliobusa u pokretnoj knjižnici upriliči se čitaonica za učenike iz Plavšinca u kojoj će i ovaj puta moći uživati.

    Isti dan, u Knjižnici u Dječjem odjelu, održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Od 16.30 do 18.00 sati družit će se i čitat će se priča „Što sve Ana zna: Ana i susjedi“, a voditeljica pričaonice je Branka Grudić, odgajateljica.

   U srijedu, u 13.00 sati u sobi za sastanke na 1. katu, održat će se kreativna radionica „Osjeti boje“ u suradnji s Udrugom „Latice“ za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama. Radionicu će voditi knjižničarka Jasminka Vajzović u okviru programa „Kreativnost i različitost“.

   Također, u srijedu će se u 19.00 sati u Čitaonici tiska održati i književni susret s Koranom Serdarević. Moderator za predstavljanje njezinog prvog romana „Eksperiment Irene Tot“ bit će književnik Edi Matić. 

Korana Serdarević za svoje je kratke priče dvaput osvojila nagradu Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču, te prvu nagradu Zlatko Tomičić. Radila je kao novinarka kulture Večernjeg lista i tjednika Forum, bila suradnica nekoliko tjednika i portala. Objavila je i zbirku kratkih priča “Nema se što učiniti” (Fraktura, 2015.). 

Pojedine priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, makedonski, slovenski i ukrajinski jezik. Živi u Zagrebu i zaposlena je kao gimnazijska profesorica hrvatskog jezika. 

Ljubitelji dobre proze dobrodošli su i zasigurno će uživati u ovom književnom susretu!

    U petak, 25.5. u 18.00 sati, u Čitaonici tiska će se održati još jedan „Filozofksi café za odrasle“. Kao i inače vodit će ga profesorica Sanja Suton, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti do 24.5. na e – mail petar@knjiznica-kopirvnic.hr, telefonom na 622/363 (108) ili osobnim dolaskom u knjižnicu.

Svake srijede od 13.00 sati u Dječjem odjelu za sve zainteresirane održava se radionica „Digitalni laboratorij“ – micro: bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice koju vode knjižničarke u Dječjem odjelu. Micro: bitove korištene u radionici moguće je posuditi na 14 dana. 

Isto tako, svaki petak, od 15.00 sati u Sobi za sastanke održava se tečaj „Mala škola korištenja pametnih telefona“ za starije osobe koju vode naši volonteri. Za sudjelovanje je potrebna prethodna najava na e – mail petar@knjiznica-kopirvnic.hr, telefonom na 622/363 (108) ili osobnim dolaskom u knjižnicu. 

Od 22. do 31.5., u izlozima Knjižnice bit će izložene nove izložbe. Dječji odjel ima „Edukativni i zabavni časopisi za djecu i mlade“, izložbu koja se može i prolistati u Dječjem odjelu, Odjel za odrasle s temom „Biblioteka Na tragu klasika“ – izbor romana, pokazat će najbolje naslove iz spomenute biblioteke, a Stručno – znanstveni odjel će uz obljetnicu rođenja Richarda Wagnera (22.5.1813-13.2.1883.), njemačkog skladatelja, upriličiti izložbu o njemu

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice