Događanja u Knjižnici u tjednu od 14. do 19.9.2015.

11. rujna 2015.

U ponedjeljak, 14.9.2015. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi. Pričaonici će se priključiti i novoupisani polaznici. Voditeljica Pričaonice je odgajateljica Branka Grudić, a u ovoj pričaonici gostovat će Ivana Behin Šarić, dr. med. spec. oftamologije. Povodom Nacionalnog dana ambliopije (12.9.) ili slaboviodnosti kod djece doktorica će polaznicima ispričati priču o Žarku Žirafku, žirafi koja se požalila na loš vid.

Program informacijske i informatičke poduke za djecu osnovnoškolske dobi „Mreža plus“ održat će se u srijedu, 16.9.2015. u 13.00 sati. Naglasak je na pretrazi, odabiru i korištenju informacija na mreži kao i služenje korisnim web 2.0 alatima.

U srijedu 16.9.2015. u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović Koprivnica bit će predstavljena Izabrana djela Božidara Prosenjaka u izdanju Nove stvarnosti iz Zagreba. Uz autora, izabrana djela predstavit će dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek, dr. sc. Mario Kolar, urednik i nakladnik Zvonimir Maštrović i glumac Dubravko Sidor. Ovaj izbor djela predstavlja najcjelovitiji prikaz Prosenjakovog stvaralaštva do sad, i onoga za mlade kao i onoga za odrasle. Božidar Prosenjak, jedan od najobjavljivanijih i najprevođenijih suvremenih hrvatskih književnika, rođen je u Koprivnici, a odrastao u podravskom selu Kuzmincu. Radovi su mu uvršteni u zbornike, antologije, školsku lektiru i školske udžbenike. Neki su mu tekstovi prevedeni na više od 20 svjetskih jezika.  Autor je scenarija za igrane i dokumentarne filmove te tekstova za mjuzikle, strip i popularnu glazbu. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Pričaonica za bebe i malu djecu  „Sapunčiću, mjehurčiću“ – kulturno higijenske navike najmlađih  održat će se u subotu, 19. rujna 2015. u Čitaonici tiska (1.kat). Glavni cilj ove radionice je razvijanje pozitivnih stavova prema osobama koje brinu o našem zdravlju. Odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta će zajedno uz dr. med. Zoricu Valentić, spec. pedijatrije, pokazati roditeljima na koji način da utječu na razvoj pozitivnih stavova prema zdravlju u djece. Savjetovat će roditelje i kako prevenirati infekcije pri polasku u jaslice i vrtić. Knjižničarka Danijela Petrić preporučit će literaturu na tu temu koja se može posuditi u Dječjem odjelu Knjižnice.  Pričaonica se, kao i uvijek, odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9.30 do 10.15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15, a za 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice