Događanja u Knjižnici u tjednu o 3. do 7.4.2018.

30. ožujka 2018.

U ponedjeljak, 3.4.2018. u 17.00 sati u Čitaonici tiska održat će se Pričaonica za predškolce s gostima iznenađenja povodom svoje 35. obljetnice i 5. obljetnice kampanje „Čitaj mi!“. Pričaonica se odvija pod programom „Čitajmo im od najranije dobi“, a vodit će ga Boris Kralj, radijski voditelj i autor slikovnica i Branka Grudić, odgajateljica. Pričaonica za predškolce jedan je od najstarijih programa knjižnice za poticanje čitanja, a time i jedan od najstarijih programa u Gradu koji njeguje tradiciju obiteljske pismenosti i razvija ljubav prema knjizi.

Isti dan, u utorak, 3.4.2018. odvija se akcija „Roditelji, čitajte nam u vrtiću!“, također povodom 5. obljetnice kampanje „Čitaj mi!“ i Međunarodnog dana dječje knjige (2.4.). Akcija se odvija u suradnji s koprivničkim dječjim vrtićima i Hrvatskim čitateljskim društvom, Ogranak Koprivnica.

U subotu, 7.4.2018., od 10.00 do 10.45 sati u Dječjem odjelu će se održati Njemačka pričaonica za djecu od 6 do 10 godina. Pričaonica se odvija u sklopu programa „Jezični globus“, a voditeljice su nastavnice njemačkog jezika. Tema je „Uskrs = Ostern“.

Također, u subotu, 7.4.2018. od 11.00 do 12.00 sati u Čitaonici tiska održat će se“Tečaj učenja, pamćenja i koncentracije“ za učenike osnovne škole. Ovo je još jedna radionica Mudrog drveta koju će voditi profesorice Sandra Maletić i Ivana Pavela.

Srijedom, od 13.00 sati, u Dječjem odjelu odvija se radionica „Digitalni laboratorij: micro:bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice“. Radionicu vode knjižničarke u Dječjem odjelu. 

Četvrtkom i petkom, od 15.00 do 17.00 sati i subotom od 11.00 do 13.00 sati u Dječjem odjelu moguće se zabaviti uz Play Station 4.

Knjižnica od utorka, 3.4. uvodi novu uslugu u Dječji odjel. Radi se o usluzi Micro:bit „to go“. Micro:bit paket moći će se posuditi na 14 dana, a kroz uslugu se omogućava svakom djetetu da se samostalno okuša u programiranju ove nove tehnologije. Paket dolazi s uputama za korištenje, a za sve kojima je potrebna pomoć u programiranju micro: bitova, mogu se priključiti radionici „Digitalni laboratorij: micro: bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice“.

U izlozima Knjižnice od utorka će biti postavljene i nove izložbe koje će se moći razgledati od 1. do 10.4. Izložba „Čitaj mi!“ – uz 5. obljetnicu Nacionalne kampanje „Čitaj mi! Dječjeg odjela, Kretanjem do zdravlja – izložba uz 7.4., Svjetski dan zdravlja, Odjela za odrasle i Multikulturalnost i integracija – uz 8.4., Svjetski dan Roma, Stručno – znanstvenog odjela.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice