Događanja u Knjižnici od 7. do 12. svibnja

4. svibnja 2018.

U ponedjeljak, 7.5., od 16.30 do 18.00 sati, održat će se „Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje“. Čitat će se priča Nilski konjić TU TU, a Pričaonicu će u okviru programa „Čitajmo od najranije dobi“ voditi odgajateljica Branka Grudić u Dječjem odjelu Knjižnice.

Isti dan, u 10.15 i 11.30 sati u Osnovnim školama Molve i područnoj školi Novo Virje, održat će se književni susreti s Nikolinom Manojlović – Vračar. Ona će nižim razredima osnovne škole predstaviti svoju zbirku pjesama Kako misli jure jednog malog Jure. 

Pedesetak pjesama u vezanom stihu, raznolike tematike, zrači stvarnim emocijama, vedrinom bez imalo usiljenosti, govoreći o situacijama koje su djeci dobro poznate, prikazujući svijet unutar dječjeg obzora s humorom i razumijevanjem. Nikolina Manojlović Vračar dobro poznaje svoju publiku i obraća joj se njezinim jezikom, jednostavno i sadržajno, duhovito i osjećajno.

Književni susreti su u organizaciji Bibliobusne službe Knjižnice.

U srijedu, 9.5. od 10,30 do 12.00 sati u Domoljubu, održat će se program „Mladi za mlade“. Već tradicionalno, koprivnički će srednjoškolci predstaviti svoje uspješne projekte, znanja i umijeća učenicima osmih razreda koprivničkih osnovnih škola. Program se održava povodom Dana Europe i Europskog tjedna, a pokrovitelj događanja je Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Isti dan, u 19.00 sati održat će se književna tribina Vinko Vošicki – poveznica između Krleže i Čeha. Tribina je posvećena 125. obljetnici rođenja Miroslava Krleže, a u njoj sudjeluju Marijan Lipovac, predsjednik Hrvatsko – češkog društva i Josipa Strmečki, viša knjižničarka iz Knjižnice. Književna tribina održat će se u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice.

U četvrtak, 10.5., u okviru programa „Zabavnija strana psihologije“ održat će se radionica na temu Asertivnost, koju će voditi Ivan Ferenčak, prof. psihologije. Radionica će se održati u 18.00 sati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice.

U subotu, 12.5. u 10.00 sati  održat će se prva radionica izrade digitalnih slikovnica na temu „Čarobnjak Gordon“. Radionica će se održati u sobi za sastanke na 1. katu pod voditeljstvom odgojiteljice, spisateljice i ilustratorice za djecu Ivane Kranželić.

Radionice izrade digitalnih slikovnica imaju u cilju pobuditi maštu i kreativnost kod djece, upoznati ih sa zavičajnom kulturom i baštinom te im približiti lokalne mitove i legende. Također, oni će dobiti priliku razviti svoje digitalne kompetencije jer će moći sudjelovati u prenošenju scenografije, likova i priče koju sagrade na digitalnu platformu Knjižnice gdje ćemo na kraju moći vidjeti njihov gotov rad – digitalnu slikovnicu „Čarobnjak Gordon“. 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 9.5.2018. mailom na valentina@knjiznica-koprivnica.hr i petra@knjiznica-koprivnica.hr, u Dječjem odjelu knjižnice ili na broj 622-363 (kućni 106 ili 115). 

Isti dan, od 11.00 do 12.00 sati u Dječjem odjelu održat će se akcija „Razmjena sličica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018“. Svi koji imaju albume i „dupliće“ mogu doći i sakupiti sličice koje im nedostaju.

U završetku tjedna i vikend događanja, u prostoru Stručno – znanstvenog odjela održat će se 10. TedxKoprivnicaLibrary kojim će se ujedno i obilježiti 5. godina Tedx – a u Knjižnici. Od 18.00 sati gosti su nam: Matija Mihoković, Albert Vučinović, Željko Krušelj, Diana Bekavac i Anne Beate Hovind.

Ulaznice se počinju dijeliti 7.5. (ponedjeljak) u Odjelu za odrasle.

Svaki petak održava se radionica „Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe“ koju vode volonteri Ira Kvakarić i Neven Lukić. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti u Odjelu za odrasle, mailom na peta

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice