Događanja u Knjižnici od 30.5. do 4.6.2016.

25. svibnja 2016.

Na samom početku lipnja korisnike u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica očekuje niz zanimljivih programa za djecu i odrasle. Uz pričaonicu za djecu predškolske dobi koja se redovito održava ponedjeljkom i radionicu njemačkog jezika, mališane će zasigurno razveseliti i program „Uberi priču“, autorski projekt književnice Sanje Lovrenčić.  Ljubitelji sporta dobit će priliku družiti se sa Željkom Velom, poznatim sportskim novinarom i komentatorom, a ljubiteljima umjetnosti dr. sc. Dubravka Botica predstavit će svoju knjigu o baroknim četverolisnim crkvama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Uz to, u knjižničnim će izlozima biti postavljene dvije zanimljive izložbe.

U ponedjeljak 30.5. od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem će se odjelu održati redovita Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje koju će voditi odgajateljica Branka Grudić, a ovoga će puta mališani slušati priču Kastor vrtlari.

U četvrtak 2.6. u 19 sati u Čitaonici tiska gostovat će Željko Vela, poznati sportski novinar, dugogodišnji reporter, TV komentator i urednik na HTV-u, Arena Sportu i Novoj TV. Trenutno mu novi izazov predstavlja mjesto sportskog direktora u području telekomunikacija, sportske produkcije i marketinga. Susret s jednim od najpopularnijih TV komentatora u Hrvatskoj zainteresiranima će otkriti zanimljivosti iz komentatorske kabine, svijeta sportskog novinarstva kao i odnosa medija i sporta.

U petak 3.6. u 19 sati u Gradskoj vijećnici održat će se predstavljanje knjige Barokne četverolisne crkve u sjeverozapadnoj Hrvatskoj – prilog istraživanju tipologije sakralne arhitekture 18. stoljeća dr. sc. Dubravke Botice. S autoricom će o knjizi razgovarati Miroslava Vučić, urednica u nakladničkoj kući „Školska knjiga“, a učenici Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ izvest će djela njemačkog kompozitora kasnog baroka Johanna Sebastiana Bacha. Predstavljanje knjige provodi se u suradnji sa „Školskom knjigom“ iz Zagreba, Povijesnim društvom Koprivnica i Umjetničkom školom „Fortunat Pintarić“.  

    U subotu 4.6. od 10.00 do 10.45. djecu u dobi od 6 do 10 godina očekuje još jedna radionica njemačkog jezika koja će se održati u Dječjem odjelu pod vodstvom nastavnica njemačkoga jezika Dijane Čordaš Franjo i Maje Šalamon Nemet, a u okviru knjižničnog programa Jezični globus.

Sada već tradicionalni program „Uberi priču“ održat će se u subotu 4.6.2016. u 11.00 sati na terasi ispred Knjižnice i u Gradskom parku, a u slučaju lošeg vremena u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice. Program je namijenjen djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi, a provodi se u suradnji sa „Šarenim dućanom“ iz Koprivnice  i nakladničkom kućom „Mala zvona“ iz Zagreba. Radi se o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić koji se održava od 2005. godine s ciljem poticanja čitanja te upoznavanja najmlađih s domaćim autorima. U programu će sudjelovati književnice Sanja Lovrenčić i Jelena Pervan te klaunesa Pemzla Žm (Nikolina Manojlović-Vračar). Nakon druženja s klaunesom i književnicama, djeca će zajedno s njima krenuti u „berbu“ slikovnica u Gradski park gdje će ih na stablima čekati slikovnice spomenutih književnica, ali i slikovnice drugih domaćih autora. Svako dijete je dobro došlo, a očekuje ga zabavno druženje.
Uz zanimljiva događanja važno je istaknuti i dvije izložbe koje će biti postavljene u knjižničnim izlozima.

U srijedu 1.6. u 12 sati bit će otvorena izložba fotografija Srđana Hulaka pod nazivom „Mali princ“. Hulak dokumentarnom fotografijom tematizira razvoj svog sina Vanira koji ima pervazivni razvojni poremećaj iz autističnog spektra ili, kako bi rekli ljudi koji za njegov poremećaj ne znaju, samo je neodgojen.
Ovim fotografijama i samim projektom „Mali princ“ autor želi istaknuti kako njegov sin Vanir nije sam. Danas, kada je sve užurbano i kada

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice