Događanja u Knjižnici od 25.9. do 29.9.2017.

22. rujna 2017.

U ponedjeljak, 25.9.2017. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Program se zbog velikog interesa korisnika odvija u dvije grupe. Čitat će se priča „Vuk koji je ispao iz knjige“, a voditeljica je odgajateljica Branka Grudić.

U srijedu, 27.9.2017. godine u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje knjige Dubravke Volenec „Trideset prva lutka“ objavljene u izdanju Superprinta d.o.o. iz Koprivnice. Uz autoricu, o ovom napetom psihološkom trileru govorit će Božica Jelušić, a ulomke će čitati Branimir Dolenec i Ivan Picer. Predstavljanje će glazbom upotpuniti duet Bemian.
Dubravka Volenec rođena je Zagrepčanka, knjižničarka i strastvena zaljubljenica u knjige. Autorica je knjiga „Knjižnica vas moli da ne šarate po knjizi…: zbirka zapisa s rubnica“ i „O pismu, knjižnicama i knjigama: s vodičem kroz zagrebačke knjižnice“ te slikovnica „Vrapčić Prhko“ i „Pčelice prijateljice“.

Program informatičkog i informacijskog opismenjavanja „Digitalni laboratorij“ provodi se srijedom, ovoga tjedna 27.9.2017. u 13.00 sati u Dječjem odjelu. Sudionici od 9 do 14 godina mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice.

U petak, 29.9.2017. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke knjižnice gostuje Davor Rostuhar, pisac, fotograf, radoznali istraživač i snimatelj zabitih kutaka planeta. U multimedijalnom predavanju predstavit će dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška…) za najveći putnički i ekspedicijski pothvat u svom životu. Kako bi pronašao najbolji odgovor na pitanje što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san, Davor Rostuhar se odlučio upustiti u veliki izazov, u veliko istraživanje koje će ga odvesti sve do samog kraja svijeta. Želi napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi, i nitko iz Hrvatske – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km). Hodat će 50 dana na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja. Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.
Na predavanje donosi Knjigu snova u koju možete upisati svoje snove na kojima radite ili želite raditi, poruke podrške i sl. Vaše poruke će mu služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije. Ovaj program Knjižnica organizira u suradnji sa Šarenim dućanom Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice