Događanja u Knjižnici od 24.7. do 30.7.2016.

21. srpnja 2016.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u tjednu od 24.7. do 30. 7. korisnike očekuje redovita pričaonica za djecu, radionica francuskoga jezika u Dječjem odjelu, a održava se i predavanje u okviru programa „Zdravstveni susreti pod suncobranima“  tijekom kojeg će se razgovarati o stresu, pošasti današnjice. U subotu će se održati i 2. Ljetna tržnica knjiga!  

U ponedjeljak 25.7.2016.  od 17.30 do 18.30 sati u Dječjem će se odjelu održati redovita Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica pričaonice, odgajateljica Marta Kečanović, čitat će priču Winnie pod morem.  

U utorak 26.7.2016. od 18.00 do 18.45 sati u Dječjem će se odjelu održat će se radionica francuskoga jezika za djecu od 5 do 10 godina koju će voditi Irena Novak, mag. educ. francuskog jezika i književnosti i mag. etnologije i kulturne antropologije. Djeca će kroz igru i zabavu učiti osnove francuskoga, a važno je napomenuti da su radionice besplatne.  

U utorak 26.7. u 21 sat u dvorištu Kina Velebit i knjižnice održati će se TEDx na otvorenom s temom „Što nam znanost i budućnost donose“.
Posjetitelje očekuje projekcija aktualnih govora sa znanstvenim temama prezentiranim na zanimljiv i inspirativan način. Govori će zasigurno omogućiti posjetiteljima da napune svoje baterije dobrim idejama te da se na radno mjesto vrate svježi i ispunjeni. Ovoga puta na samom događanju neće biti govornika i neće trebati ulaznica, ali to ne znači da neće biti zanimljivih tema i drugih iznenađenja.
U slučaju kiše TEDx se seli na dobro poznati prostor Stručno-znanstvenog odjela. Pozivamo zainteresirane da ponesu dekice, stolčiće, ležaljke ili bilo što na čemu će im biti udobno sjediti i uživati u govorima i idejama vrijednima širenja.            

U petak 29.7.2016 u 10.00 sati na terasi ispred knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska održat će se program „Zdravstveni susreti pod suncobranima“ u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica. Tema o kojoj će se govoriti je „Kako se nositi sa stresom?“.
O ovoj će temi s prisutnima razgovarati Mirjana Grubić-Marković, dr. med. spec. psihijatrije i Tihana Kosi, prof. psihologije.
Tema je aktualna i vrlo zanimljiva, a posjetitelji će saznati više o tome što je stres, kako ga prepoznati i koji su najveći izvori stresa u životu te koje su posljedice na fizičko i mentalno zdravlje ako mu se prepustimo. Stres je neizbježan, prati sve izazove i važne događaje u životu, ali možemo ga naučiti kontrolirati i bolje se nositi s njime. Kroz iskustvene vježbe i razmjenu iskustava bit će prikazani načini suočavanja sa stresom, metode relaksacije te konstruktivni načini razmišljanja.
Mirjana Grubić Marković, psihijatar, završila je studij medicine na Medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. godine. Zaposlena je na Odjelu za psihijatriju u OB “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica od 2006. godine, a specijalizaciju iz psihijatrije završila je 2012. godine. Trenutno je na užoj specijalizaciji za Alkoholizam i druge ovisnosti u Klinici za psihijatriju Vrapče. Pohađala je edukaciju iz Kognitivno bihevioralne terapije. Bavi se radom sa psihijatrijskim bolesnicima na Odjelu za psihijatriju te radom u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici sa afektivnim poremećajima te ovisnicima o alkoholu.
Tihana Kosi, prof. psihologije psiholog je u općoj bolnici OB “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica, radi s djecom i odraslima kroz psihodijagnostičke i terapijske postupke. Na supervizijskom je stupnju kognitivno-bihevioralne terapije te polazi poslijediplomski studij kliničke psihologije.
Tijekom svakog zdravstvenog susreta učenici Srednje škole Koprivnica mjerit će krvni tlak i indeks tjelesne mase, dijeliti promotivne letke s ciljem prevencije bolesti

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice