Događanja u knjižnici od 15. do 20.2.2016.

13. veljače 2016.

I u drugoj polovici veljače u koprivničkoj knjižnici korisnike očekuje niz vrlo zanimljivih programa, izložbi i događanja. Najmlađe korisnike razveselit će još jedna Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje te Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine. Podsjećamo da se tijekom cijeloga mjeseca u Dječjem odjelu Knjižnice provodi akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” pa svi zainteresirani još uvijek stignu nekoga razveseliti poklonjenom slikovnicom. Za ljubitelje glazbe pripremili smo zanimljivo glazbeno predavanje pod nazivom „Dvije Alme – dramatične sudbine dviju žena“ koje će održati muzikologinja Marijana Pintar. Ljubitelji fotografije zasigurno će uživati u izložbi fotografija „Priče iz kuće u kojoj nitko ne živi“ Maria Grobenskog.

U Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica od 1. veljače do 29. veljače 2016.  provodi se akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Ovom akcijom knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.) u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“. Pozivamo svu djecu i roditelje da sudjeluju u ovoj akciji i daruju nove ili očuvane slikovnice koje su prerasli. Knjižnica će prikupljene slikovnice proslijediti ustanovama i udrugama koje brinu o dobrobiti djece.

U Dječjem će se odjelu Knjižnice u ponedjeljak 15. veljače 2016. održati redovita Pričaonica za predškolce od 4 godine nadalje. Odgajateljica Marta Kečanović mališanima će povodom Valentinova čitati priču Ljubavni oglasi. Pričaonica će se održati u terminu od 16.30 do 18.00 sati.

U srijedu 17. veljače 2016. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu muzikologinja Marijana Pintar održat će zanimljivo glazbeno predavanje pod nazivom „Dvije Alme – dramatične sudbine dviju žena“. Predavanje je organizirano u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, a prigodom 110. rođendana Alme Rosè (Beč, 1906. – Auschwitz, 1944.), nećakinje Gustava Mahlera, violinistice i dirigentice bečkog djevojačkog orkestra Wiener Walzermädeln te dirigentice ženskog orkestra u logoru Auschwitz, koja je ime dobila po Almi Mahler, supruzi Gustava Mahlera, koja pak svoje započete snove o skladateljskoj karijeri nikad nije ostvarila, a glazba ju je i nakon suprugove smrti indirektno pratila. Muzikologinja Marijana Pintar kroz predavanje usporedit će dramatične sudbine ovih dviju snažnih žena koje su ostavile za sobom zamjetan trag. Uz predavanje, Marija Bitunjac i Iva Šolčić izvest će plesni performans u koreografiji Desanke Virant.

Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine na temu „Mogu ja to sam(a)!“ održat će se u subotu 20. veljače 2016. u Čitaonici tiska (1.kat). Pod vodstvom odgajateljica Marije Sesvečan i Gordane Bonta roditelji će saznati kako poticati dijete da bude samostalno, a gošća pričaonice bit će Maca papučarica. Roditeljima će biti prezentirani priručnici i slikovnice vezane uz temu. Pričaonica se, kao i uvijek, odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9.30 do 10.15, od 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15, a za 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati.

U subotu 20. veljače 2016. od 9 do 13 sati bit će održana 3. Zimska tržnica knjiga u suradnji sa Šarenim dućanom iz Koprivnice. Svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih ispred knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena, a Knjižnica će prodavati svoje otpisane primjerke u Odjelu za odrasle. Sav prihod od prodaje otpisanih knjiga namijenjen je opremanju kutka za mlade u Odjelu za odrasle.

U izlozima knjižnice od 15. do 29. veljače 2016. bit će postavljena izložba fotografija „Priče iz kuće u kojoj nitko ne živi“ Maria Grobenskog. Autor je rođen 1967. godine u Koprivnici u kojoj i danas živi i radi. Sve svoje slobodno vrijeme posvetio je slušanju glazbe i fotografiranju. Često je posj

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice