Događanja u Knjižnici od 14. do 19. prosinca 2015.

14. prosinca 2015.

Tjedan od 14. do 19. prosinca 2015. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, ali i u Bibliobusu bit će u znaku predblagdanskih pričaonica za mališane svih uzrasta. Za nešto starije korisnike održat će se sastanak Čitateljskog kluba kojemu se i dalje mogu pridružiti svi zainteresirani. U subotu će se održati i prva zimska tržnica knjiga.  Krenimo redom!

U ponedjeljak 14.12. od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem će se odjelu održati Blagdanska pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje koju će voditi odgajateljica Branka Grudić, a mališani će zasigurno uživati u priči Samo da bude snijega.

U četvrtak 17.12. u 9.15 sati održat će se Blagdanska pričaonica u bibliobusu i to u Dječjem vrtiću „Bregunica“ u Novom Virju, dok će u petak 18.12. u 9.00 sati  u pričaonici uživati mališani u Dječjem vrtiću „Dabrić“ u Legradu. Voditeljica pričaonica je Ana Škvarić.

U petak 18.12. u 17.00 sati održat će se sastanak Čitateljskog kluba u Sobi za sastanke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, a članovi kluba razgovarat će o knjizi Božanska glad Slavenke Drakulić. Svi zainteresirani mogu pročitati knjigu i doći na sastanak, a dobrodošli su i ako ju ne uspiju pročitati. Voditeljice kluba su Petra Dravinski i Maja Krulić Gačan.

Pričaonica za bebe i malu djecu „Čarobna vrećica“ – ususret blagdanima održat će se u subotu 19. prosinca 2015. u Čitaonici tiska (1. kat). U posljednjoj ovogodišnjoj pričaonici odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta u ugodnom će predblagdanskom raspoloženju govoriti o razvijanju sposobnosti druženja s drugom djecom. Radit će i na uspostavljanju toplog, emocionalnog odnosa individualnim pristupom i komunikacijom sa svakim djetetom, kao i na razvijanju osjećaja za lijepo. Knjižničarka Danijela Petrić roditeljima će prezentirati priručnike na tu temu i preporučiti slikovnice prema uzrastu djeteta.
Pričaonice se održavaju u tri termina. Za djecu od 6 do 18 mjeseci program će se održati u vremenu od 9.30 do 10.15, za djecu od 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15 sati i za djecu od 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati.

Nakon dvije jesenske tržnice knjiga u subotu 19.12. od 9 do 13 sati slijedi  prva zimska Tržnica knjiga u suradnji sa Šarenim dućanom iz Koprivnice. Svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih ispred knjižnice ili u slučaju lošeg vremena u veži, a Knjižnica će prodavati svoje otpisane primjerke u Odjelu za odrasle.
U izlozima Knjižnice tijekom ovog tjedna mogu se razgledati izložbe knjižne građe, koje su ujedno preporuke za čitanje u ovo predblagdansko vrijeme:  „Deset prekrasnih priča s kojima ćete brže dočekati Božić“, „Kratke priče za duge zimske večeri“ i „Božić u umjetnosti“.
Osim knjižnične građe pozornost prolazanika ovaj će tjedan plijeniti još dvije izložbe.
U jednom izlogu izloženi su božićni ukrasi koje su izradila videća i slijepa djeca i mladi na zajedničkoj radionici pod vodstvom profesorice Tanje Parlov iz zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih „Vinko Bek“, a u organizaciji Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. Radovi su izloženi u izlogu Knjižnice, a svi oni koji žele da ovi kreativni radovi ukrašavaju njihovo božićno drvce mogu do njih doći simboličnom donacijom koja je namijenjena opremanju Kutka za mlade u Odjelu za odrasle.
U jednom od knjižničnih izloga može se razgledati izložba Vesne Mađarić pod nazivom  HOBBY ART – IZRAŽAJ KROZ KREATIVNOST, UMJETNOST I HOBBY. Za izradu predmeta od drva koji obogaćuju blagdansko ozračje autorica koristi raznovrsne tehnike: decoupage, shabby chick, vintage, pozlate, šabloniranje, raspucavanje lakom, antikni efekti, kao i različite materijale: zlatne listiće i prah, antikne paste, paste na bazi voska, konturne paste,  akrilne boje, kredaste boje, v

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice