Događanja u Knjižnici i pod suncobranima od 5. do 9. srpnja 2010.

29. lipnja 2010.

U ponedjeljak, 5. srpnja i u utorak, 6. srpnja od 17.30 do 18.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se kompjutorske igraonice „Putovanje kroz znanje“ namijenjene djeci od 5 do 7 godina (ponedjeljak) i djeci od 7 do 9 godina (utorak). U igraonici polaznicima će biti predstavljen edukativni CD ‘Putovanje kroz znanje’ koji sadrži razvojno poticajne igre za djecu predškolske i rane osnovnoškolske dobi. Igre su zabavne, kreativne i zanimljive, a igrajući se dijete usvaja osnovne jezične vještine. Igraonicu će voditi knjižničarke Dječjeg odjela.

Ljetna pričaonica „Pustolovina u gradskom parku“ za djecu predškolske i rane školske dobi, njihove roditelje, bake i djedove održat će se u srijedu, 7. srpnja od 9.30 do 10.30 sati. Pričaonica će se odvijati pod suncobranima ispred knjižnice i u gradskom parku pod vodstvom odgojiteljica Marije Sesvečan i Gordane Bonta. U pričaonici će se istraživati biljni i životinjski svijet u gradskom parku, igrati igre, čitati priče te kreativno izražavati.

„Astronomija oko podneva“, radionica iz astronomije za djecu i odrasle u suradnji s Astronomskim društvom Koprivnica održat će se u četvrtak, 8. srpnja u 10.30 sati. Pod vodstvom Ivana Gašparića i mladih članova Astronomskog društva Koprivnica izrađivat će se modeli od papira, naučiti što je sunčani i zvjezdani sat, kako se određuju strane svijeta i druge zanimljivosti. Radionica će se održati pod suncobranim ispred knjižnice.

U petak, 9. srpnja s početkom u 10.00 sati održat će se zdravstvene konzultacije u suradnji s Obiteljskim centrom Koprivničko-križevačke županije. Tema je «TATA MOŽE, MAMA MOŽE» namijenjena budućim i mladim očevima i majkama i onima koji žele saznati:

Što su obiteljske potpore i tko ih može koristiti?

Što su vremenske, a što novčane potpore?

Kakva je razlika između rodiljnih i roditeljskih naknada?

Kako očevi mogu ostvariti obiteljske potpore?

… ili razgovarati o nekim svojim pitanjima s pravnicom Obiteljskog centra Lanom Birin Čubrić.

Od srijede, 7. srpnja, do petka, 9. srpnja održavat će se svakodnevno ljetna akcija „Čitajte pod suncobranima“. Posjetitelji će moći čitati na otvorenom i kupiti po simboličnim cijenama otpisane knjige.

U radno vrijeme Knjižnice u Dječjem odjelu će se održavati kompjutorske igraonice, video projekcije, glazbene slušaonice, igranje društvenim igrama, posudba kovčežića iznenađenja „Igrajmo se s mamom i tatom, bakom i djedom“ i ispunjavanje nagradnog kviza znanja.

Programi koji se održavaju pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice u slučaju lošeg vremena održat će se u Dječjem odjelu, odnosno u Čitaonici tiska (na prvom katu).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice