Događanja u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u tjednu od 29.1. do 3.2.2018.

26. siječnja 2018.

 Knjižnica je u tjednu koji dolazi pripremila događanja za sve skupine korisnika. Osim tradicionalne pričaonice za predškolce, čitateljskog kluba, predstavljanja knjige popraćeno izložbom, jezične pričaonice i digitalnog laboratorija, srednjoškolci će prvi put u Knjižnici imati priliku sudjelovati u Filozofskom caféu. Isto tako, u Dječjem odjelu moguće se zabaviti uz Play Station 4.

    U ponedjeljak, 29.1.2018. u 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu održat će se  Pričaonica za predškolce od 4 godine nadalje. Pričaonicu će voditi odgajateljica Marta Kečanović, a čitat će se priča Val.

    U utorak, 30.1.2017. u 17.00 sati u Čitaonici tiska, na 1. katu, održat će se sastanak čitateljskog kluba „Između redaka“. Raspravljat će se o knjizi Janka Polića Kamova, Isušena kaljuža. Voditeljice su Maja Krulić Gačan i Petra Dravinski. Svi zainteresirani dobrodošli su na sastanak kluba.

    U srijedu, 31.1.2018. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu, Damjan Abou Aldan predstavit će knjigu  “Svi moji svjetovi“. U predstavljanju knjige autoru će se pridružiti Marija Križić koja će čitati ulomke i Sanela Đurkan, lektorica.

Svi moji svjetovi priča je o jednome dječaku koji kreće u potragu za svojim crtežima koje je odnio jedan nenajavljen – neočekivan – nezamišljen vjetar. U toj potrazi susreće likove koje su njegovi crteži podsjetili da su i oni nekada tražili svoje svjetove. Vidjevši da su njegovi crteži dali smisao onima kojima je on najviše trebao, uz više ili manje nevolja vraća se u svoje dvorište iz kojeg je, zajedno sa zecom i krenuo. Ovom prigodom u prostorima Knjižnice bit će postavljena i izložba ilustracija ovog svestranog i talentiranog autora.

    Također, u srijedu, 31.1.2018. u 13.00 sati u Dječjem odjelu za sve zainteresirane se održava Digitalni laboratorij – micro bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice. Voditeljice su knjižničarke u Dječjem odjelu.

     U subotu, 3.2.2018. od 10.00 do 10.45 sati u Dječjem odjelu održat će se Njemačka pričaonica za djecu od  6 do 10 godina.  Voditeljice su nastavnice njemačkog jezika, a tema je Karneval=Fasching.

 

     Isti dan, u subotu, 3.2.2018. od 10.00 do 12.00 sati u Sobi za sastanke na 1.katu, održat će se radionica Mudrog drva: „Filozofski cafe“ namijenjena srednjoškolcima. Sudjelovanje u filozofskom caféu ne zahtijeva prethodno poznavanje filozofije, već aktivno i slobodno promišljanje o temama, kulturu dijaloga i poštivanje drugog. Isto tako, u njemu se iznosi vlastito mišljenje koje je potkrijepljeno argumentima i primjerima te se propituju teme i mišljenje ostalih sudionika. Voditeljica je profesorica Sanja Suton.

     Četvrtkom i petkom od 15.00 do 17.00 sati, a subotom od 11.00 do 13.00 sati u Dječjem odjelu odvija se program Zabavi se uz Play Station 4! 

U izlogu Knjižnice moguće je pogledati izložbe pod naslovima: I bilo je tak – Mirjana Matiša, književnica, Podravski povjesničari i povjesničarke i Zimske radosti – priče za djecu o zimi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice