Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u tjednu od 13. do 18.11.2017.

13. studenoga 2017.

    U posljednjem tjednu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige  Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pripremila je niz događanja za djecu i odrasle.

    U ponedjeljak, 13.11.2017. s početkom u 16.30 sati održat će se pričaonica za djecu predškolske dobi, a voditeljica, odgajateljica Marta Jagušić čitat će priču „Ogledalce“.

    Istog dana, 13.11.2017. s početkom u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica družit ćemo se uz poeziju Pavla Vuk-Pavlovića, uglednog filozofa i pjesnika. Filozof i književnik Sead Alić održat će izlaganje o poetskom i teorijskom u djelu Pavla Vuk-Pavlovića, dok će poeziju interpretirati Enes Kišević, književnik i dramski umjetnik.  U večeri koja će biti u znaku Vuk-Pavlovićevog pitanja iz njegovog Sedmog soneta koje glasi „Čovjek gdje je“ sudjelovat će studenti Sveučilišta Sjever.

    U utorak, 14.11.2017. u 9.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galovi” održat  će se program „Igre, priče, sjećanja“ – susret  polaznika Dječjeg vrtića „Tratinčica“, skupina „Zečići“ i štićenika Doma za starije i nemoćne osobe. Ovaj se susret tradicionalno organizira povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, a obilježit će ga druženje starijih i mlađih generacija i prenošenje igara i priča naših baka i djedova na mlađe naraštaje.

    U srijedu, 15.11.2017.  u 12.00 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se završna svečanost nacionalnog kviza za poticanje čitanja „Čitanje ne dolazi u pitanje“. Hrvatsko narodno kazalište izvest će program iz opere “Nikola Šubić Zrinjski”, Ivana plemenitog Zajca, a sudjelovat će i pobjednica kviza iz koprivničke knjižnice Barbara Džendžo, učenica 7. razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“.

    U srijedu, 15.11.2017. godine u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica ljubitelji putovanja i putopisne proze uživat će u putopisnom predavanju i predstavljanju hodočasničkog putopisa „Moj Camino“ Mare Doljak.

    Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine „Mačak Sivko“ – malo dijete i mediji, održat će se u subotu, 18.11.2017. u Čitaonici tiska. Knjižničarka Danijela Petrić govorit će   roditeljima o važnosti čitanja, ali i informirati ih o kvalitetnim digitalnim sadržajima. Kada su u pitanju novi mediji, vrlo je važno kontrolirati ih, ponuditi djeci kvalitetne sadržaje, a knjižnica im tu može pomoći.  Voditeljice će biti odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana  Bonta.Program se održava u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za djecu od 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati.

    Također u subotu, 18.11.2017. od 9.00 do 13.00 sati ispred Knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena, održat će se 3. jesenska tržnica knjiga. Na tržnicu knjiga svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih. Isto tako, Knjižnica će svoje otpisane primjerke knjiga prodavati u Odjelu za odrasle. Partner u organizaciji ovog događaja je koprivnički „Šareni dućan“, a ovakve se tržnice održavaju svake treće subote u mjesecu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice