Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u tjednu od 7. do 12. rujna 2015.

4. rujna 2015.

U Dječjem odjelu Knjižnice će se u ponedjeljak,  7.9.2015. od 16:30 do 18:00 sati održati Pričaonica za preškolce. Djeci će priču „Mali vitez“ čitati odgajateljica Branka Grudić. Podsjećamo da upisi u pričaonicu traju do 11.9.2015. godine.  Pričaonica je namijenjena djeci od 4 do 6 godina, a prvenstvo upisa imaju djeca koja nisu obuhvaćena predškolskim ustanovama. Predbilježbe primamo i na telefon 048/622-363 (kućni 105) i e-mailom na djecji@knjiznica-koprivnica.hr. Ovaj program je besplatan, a preduvjet je članstvo djeteta u Knjižnici.

Svoju će novu zbirku priča pd nazivom „Omara“ Vladimir Jakopanec koprivničkoj publici predstaviti u srijedu 9.9.2015. godine u 19 sati na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Omara je zbirka od 13 priča koje su nastajale u razdoblju od 25 godina, a objavljena je u nakladničkoj kući Redak iz Splita. Vladimir Jakopanec živi u Melbourneu, Australija. Rođen je u Voći, u srcu Hrvatskog Zagorja, a odrastao u Koprivnici usvojivši tako, po vlastitom kazivanju, ono najbolje od Zagorja i Podravine. Do sada su mu objavljene dvije zbirke pjesama i roman „U zamci Nefretitis“ koji je već predstavljen koprivničkoj publici. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

U srijedu, 9.9.2015. od 13:00 do 14:00 sati će se održati program informacijske i informatičke poduke „Mreža plus“. Program je besplatan, a namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Naglasak je na pretrazi, odabiru i korištenju informacija na mreži kao i služenje korisnim web 2.0 alatima.

Čitateljski klub poziva sve one koji vole čitati i raspravljati o knjigama da mu se pridruže. Dobrodošli su svi oni koji žele ocjenjivati knjige, čitati ono što žele, a ne ono što moraju, izraziti mišljenje i po potrebi ga promijeniti, izraziti kreativnost, čitati na novim medijima i družiti se s ljudima sličnih sklonosti i pritom se dobro zabaviti. Zainteresirani se mogu prijaviti na telefon 048/622-363(108), e-mail maja@knjiznica-koprivnica.hr, knjižničarima u Knjižnici ili doći na sastanak koji će biti održan u petak 11.9.2015. u 17 sati u Sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice. 

U subotu, 12.9.2015. u 11.00 sati na terasi ispred Knjižnice i u Gradskom parku održat će se autorski projekt spisateljice Sanje Lovrenčić „Uberi priču“. Projekt je vezan uz Međunarodni dan pismenosti, na njega su pozvani djeca i roditelji, a gosti su književnici Sanja Lovrenči i Pika Vončina te klaunesa Pemzla Žm. Književnici će djeci  pokazati svoje radove i pročitati nekoliko ulomaka iz njih, a klaunesa će se pobrinuti za veselu atmosferu. Svako dijete dobit će i slikovnicu jednog od prisutnih autora. U slučaju kiše, program će se održati u Stučno-znanstvenom odjelu Knjižnice (2.kat). Organizatori ovog događanja su Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“, izdavaćka kuća „Mala zvona“ i „Šaren dućan“.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice