DOGAĐANJA U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA U TJEDNU OD 27. KOLOVOZA DO 1. RUJNA 2018.

24. kolovoza 2018.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica prestaje s ljetnim radnim vremenom, te će od nadolazećeg tjedna biti otvorena za korisnike od 8.00 do 19.00 sati. 

U ponedjeljak, 27.8. od 17.30 do 18.30 sati, održat će se „Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje“. Pričaonicu će voditi odgajateljica Marta Kečanović, a čitat će se priča „Kristofor i bicikl“. 

U srijedu, 29.8., od 10.00 do 12.00 sati  u sklopu projekta “Princeza na kraju svijeta” – inovativno i kreativno poticanje čitanja u digitalnom okruženju održat će se još jedna radionica izrade digitalne slikovnice. Radionica će se održati pod vodstvom ilustratorice i spisateljice Ivane Kranželić, a tema je „Vitez Slavko u knjižnici“. Sudjelovanjem dijete može izraziti svoju kreativnost, napisati priču, nacrtati ilustracije, naučiti digitalizirati, a na kraju postaje i autor digitalne slikovnice. 

Za sudjelovanje u radionici prijaviti se može do 28.8. kod knjižničarki u Dječjem odjelu, na e – mail djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili na telefon 622/363 (106). 

Svaki četvrtak od 13.00 sati održava se radionica „Digitalni laboratorij“: micro bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice. Radionicu vode knjižničarke u Dječjem odjelu.

Srijedom, četvrtkom i petkom odvija se aktivnost „Zabavi se uz Play Station 4“ i to od 12.00 do 15.00 sati u Dječjem odjelu.

U petak, 31.8. od 10.00 do 11.00 sati održat će se sastanak dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“. Čitat će se priče iz fonda Dječjeg odjela, a voditeljica je Petra Dravinski. Sastanak će se održati u prostoru Dječjeg odjela.

Svakim danom održava se program za poticanje čitanja tijekom ljeta „Olimpijada čitanja“ u kojoj sudjeluju učenici 3. razreda osnovnih škola. Program traje do 31.8.2018. u radno vrijeme Dječjeg odjela Knjižnice.

Isto tako, svakim danom u prijepodnevnim satima, od 8.00 do 12.00, održavaju se konzultacije srednjoškolaca sa studentima pod nazivom „Studij i studiranje – kako se snaći“. Stipendisti Grada Koprivnice koji će  prodavati otpisane knjige na terasi ispred knjižnice ili će u slučaju lošeg vremena biti uključeni u rad u prostorima Knjižnice, podijelit će iskustva i praktične savjete o svojim studijima i studentskom životu sa zainteresiranim budućim studentima – brucošima i srednjoškolcima, kao i njihovim roditeljima. 

Od prve radne subote nakon ljetne stanke, 1. rujna, kreću upisi predškolaca u „Pričaonicu za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje“ za pedagošku godinu 2018./2019. U Pričaonici se čitaju priče sa svih strana svijeta, provode logopedske igre, društvene igre, razvijaju se motoričke vještine kao i pozitivan stav prema čitanju. 

Isto tako, od tog dana kreću i upisi u „Njemačku pričaonicu za djecu od 6 do 10 godina“ u sklopu koje djeca upoznaju njemački jezik i kulturu, razvijaju jezične vještine i uče kroz glazbu, igru i pokret.

Oba programa su besplatna, a preduvjet je članstvo u Knjižnici. Dijete se može predbilježiti u Dječjem odjelu, na telefon 048/622 – 363(105) ili e- mail djecji@kjiznica-koprivnica.hr.

U prvoj radnoj suboti, 1.9.2018. u 11.00 sati, održat će se i „Besplatna provjera sluha za djecu i odrasle“ uz konzultacije s dr. Željkom Odobašićem koja se odvija u suradnji s poslovnicom ortopedskih pomagala Bontech Koprivnica, a ususret Međunarodnom tjednu gluhih i nagluhih osoba. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice