Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u tjednu od 2. do 7. rujna 2019.

30. kolovoza 2019.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica obavještava korisnike da s početkom rujna prestaje s ljetnim radnim vremenom, te će od ponedjeljka 2. 9.  biti otvorena za korisnike od 8.00 do 19.00 sati. U nastavku slijedi pregled događanja u tjednu od 2. do 7. 9. 2019.

Bibliobusna služba vraća se na teren od utorka, 3. rujna 2019., kada bibliobus dolazi na stajališta u Drnju, Torčecu i Hlebinama te na Vinicu u Koprivnici, prema uobičajenoj satnici. Raspored ostalih stajališta i detaljna satnica stajanja na stajalištima dostupni  su na poveznici: https://bit.ly/2BNXIjS .

Od ponedjeljka 2.9 do do ponedjeljka 9.9. kreću upisi djece u pričaonicu, pričaonicu njemačkog i francuskog jezika. Svi programi su besplatni, a preduvjet je da dijete bude član Knjižnice. Predbilježbe se odvijaju u Dječjem odjelu, na telefon 048/622 – 363 (105) ili e- mail djecji@knjiznica-koprivnica.hr

1)  Pozivaju se roditelji da djecu predškolske dobi od 3 godine upiši u program Pričaonice. U Pričaonici se čitaju priče, provode logopedske igre, društvene igre, razvijaju se motoričke vještine. Slušajući priču dijete će razviti pozitivan stav prema čitanju što je izuzetno važno za cjelokupno obrazovanje djeteta. Pričaonice se provode svakog ponedjeljka od 16.30 do 18.00 sati. 

2)  „Njemačka pričaonica“ namijenjena je djeci od 6 do 10 godina u sklopu koje djeca upoznaju njemački jezik i kulturu, razvijaju jezične vještine i uče kroz glazbu, igru i pokret. Voditeljice su nastavnice njemačkog jezika, a program se odvija svake prve subote u mjeseu od 10.00 do 10.45 sati u Dječjem odjelu.

3)   Francuska pričaonica pod nazivom „Pričamo francuske bajke“ namijenjena je djeci od 5 do 8 godina. Voditeljica je prof. francuskog jezika Ana Maltarić. Tijekom Pričaonice, djeca će, uz francuske priče, upoznavati francusku kulturu te usvajati vokabular vezan za obitelj, životinje, boje, brojeve, hranu i slično. Uz raznolike aktivnosti, primjerene dobi, djeca će na ovoj Pričaonici upoznati jednu novu kulturu, novi jezik te razvijati svoje navike čitanja. Radionica će se održavati svake druge subote u mjesecu od 10.00 do 10.45 sati.

U ponedjeljak, 2. 9. 2019. od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem započinje novi ciklus „Pričaonica za djecu predškolske dobi od 3 godine nadalje“. Naglasak u rujnu bit će na poticanju čitanja i čitanju priča na različite načine. Ovog ponedjeljka čitat će se priča „Uljuđeni vuk“ . Voditeljica Pričaonica je odgajateljica Marta Kečanović.

U srijedu, 4. 9. 2019. u 18:30 sati u Čitaonici tiska održat će se predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini pod naslovom Promatrači u zrcalu: kako preboljeti gubitak (u) ljubavi. Knjiga govori o tome što nam je potrebno da u sebi prepoznamo iskonsku snagu kojom ćemo osvijestiti da sve loše što nam se događa nosi korijen u nama samima.

U prvoj radnoj suboti, 7.9.2019. u od 10 do 12 sati, održat će se „Besplatna provjera sluha za djecu i odrasle“ uz konzultacije s dr. Željkom Odobašićem koja se odvija u suradnji s poslovnicom ortopedskih pomagala Bontech Koprivnica, a ususret Međunarodnom tjednu gluhih i nagluhih osoba. 

Svakog četvrtka održava se program učenja o novim tehnologijama „Digitalni četvrtak“. Radionicu za sve zainteresirane vode knjižničarke u Dječjem odjelu od 13.00 sati. Micro: bit računala i BOSON setovi korišteni u radionicama mogu se posuditi za programiranje kod kuće.

Četvrtkom  i petkom, od 15.00 do 17.00 sati, a subotom od 11.00 do 13.00 sati, održava se program „Zabavi se uz Play Station“ u Dječjem odjelu.

Svaki petak, održava se i „Mala škola k

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice