DOGAĐANJA U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA U TJEDNU OD 18. DO 21.6.2018.

15. lipnja 2018.

U ponedjeljak, 18.6.2018. od 16.30 do 18.00 sati, održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica Pričaonice je odgajateljica Branka Grudić, a čitat će se priča „Zrikoslav i Mrzorad“. Pričaonica se održava u okviru programa „Čitajmo od najranije dobi“ u Dječjem odjelu Knjižnice.

Od ponedjeljka, 18.6. pa sve do kraja ljeta, 31.8.2018. u Dječjem odjelu provodit će se „Olimpijada čitanja 2018.“. Program je namijenjen učenicima koji su završili 3. razred osnovne škole, a prijavljeno je ukupno 7 razreda koprivničkih osnovnih škola. Tijekom ljeta, prijavljeni učenici, čitat će knjige s popisa i prilikom vraćanja popunjavi kratke upitnike te osvajati bodove za svoj razred. Na kraju ljeta razredu s najviše pročitanih knjiga smiješi se zlatna medalja. 

 U srijedu 20.6.2018. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održat će se književni susret s britanskim književnikom Tonyem Whiteom. Tony White tijekom lipnja boravi u Splitu u okviru rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ koji provodi Udruga KURS s ciljem da omogući suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom. Whiteov posljednji roman „The Fountain in the Forest“ izdao je Faber and Faber, jedan od najcjenjenijih britanskih nakladnika koji ponosno na svojim policama ima trinaest nobelovaca i šest dobitnika Bookera. Razgovor s piscem vodit će koprivnički književnik Marko Gregur koji će uz razgovor i prevoditi za one koji ne znaju engleski jezik.

Svake srijede od 13.00 sati za sve zainteresirane održava se radionica “Digitalni laboratorij”: micro: bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice. Voditeljice su knjižničarke u Dječjem odjelu.

Svaki petak održava se tečaj „Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe“.  Za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti u Odjelu za odrasle, mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr ili na 048/622-363/108. Program se odvija od 15.00 do 16.00 sati u sobi za sastanke na 1. katu. Voditelji su Neven Lukić i Ira Kvakarić.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice