Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u razdoblju od 23. do 28. listopada 2017.

20. listopada 2017.

Mjesec hrvatske knjige, manifestacija promicanja knjige i čitanja, odvija se od 15.10. – 15.11.2017. pod motom „Sve na jednom mjestu“ a ovogodišnja tema je posvećena enciklopedistici. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pripremila je niz događanja za djecu, mlade i odrasle.

U ponedjeljak, 23.10.2017. od 9.00 do  13.00 sati održat će se čitateljski maraton, akcija javnog čitanja naglas pod nazivom „Danas ti čitam“ u kojoj će sudjelovati svi koprivnički dječji vrtići, učenici COOR „Podravsko sunce“, Dom za starije i nemoćne Koprivnica, Literarna sekcija Podravka i Udruga slijepih Koprivničko-kruževačke županije. U slučaju jake kiše sudjelovanje vrtićaraca i učenika „Podravskog sunca“ se otkazuje.

U pričaonici za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje sudjelovat će radijski voditelj, urednik emisija za djecu i autor slikovnica Boris Kralj. Ovom prigodom djeci će predstaviti svoj dvije nove slikovnice PoPo i vrt dobrote” i “PoPo i šumska priča”, a voditeljica će biti odgajateljica Marta Kečanović. Pričaonica će se održati u Dječjem odjelu Knjižnice 23.10.2017. od 16.30 do 18.00 sati.

Program informatičkog i informacijskog opismenjavanja Digitalni laboratorij  održat će se u srijedu, 23.10.2017. u 13.00 sati u Dječjem odjelu Knjižnice.

U srijedu, 25. listopada 2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica gostovat će Božica Jelušić koja će putopisnim predavanjem Europski hodokrug: pjesnici, vječni putnici povezati svoje strasti za putovanjima i književnošću, a s obzirom na to da ovim programom obilježavamo i Galovićevu jesen 2017. posebno će apostrofirati ulogu putovanja u Galovićevu stvaralaštvu.

U petak, 27.10.2017. u 12.00 sati u Dječjem odjelu u okviru programa „Male knjižnice“ održat će se primopredaja slikovnica za novu „Malu knjižnicu“ u  Stolomatološkoj ordinaciji Legrad. 

U subotu, 28. listopada 2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice održat će se Završna svečanost 24. Galovićeve jeseni i dodjela Nagrada „Fran Galović“ i „Mali Galović“ za 2017. godinu.

Svi zainteresirani osnovnoškolci mogu do 28.10.2017. sudjelovati u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja „Čitanje ne dolazi u pitanje“ na poveznici: http://www.knjiznica.hr/kviz/

AKCIJE U MJESECU HRVATSKE KNJIGE

• Petkom i subotom bez zakasnina (20. i 21.10., 3. i 4.11.; 10. i 11.11.)

• Simboličnom cijenom do otpisanih knjiga

• Programi bibliopedagogije:

– Učlanjujemo prvašiće u Dječji odjel i Bibliobus 

– Učlanjujemo učenike prvih razreda svih koprivničkih srednjih škola u Odjel za odrasle i Stručno-znanstveni odjel 

– „Upoznajmo knjižnicu!“ – informativno-edukativni posjeti učenika i vrtićaraca knjižnici i bibliobusu uz osnovnu poduku u knjižničnoj pismenosti

– „Osobni knjižničar“ – osnovna poduka djece i odraslih u informatičkoj i informacijskoj pismenosti 

– Tableti i e-čitači u knjižnici  

– Zajedno do zapošljavanja – knjižnični kutak (sudjelovanje knjižničara na CISOK-ovim radionicama za nezaposlene) 

– „Čitamo i družimo se u bibliobusu“ – animacijski program namijenjen učenicima nižih razreda osnovne škole i polaznicima dječjih vrtića s ciljem upoznavanja pokretne knjižnice, poticanja čitanja i stvaranja čitalačkih navika od rane dobi

– „Tužna slikovnica“ – edukativna radionica za predškolce i učenike prvih razreda u bibliobusu

• Nacionalni kviz za poticanje čitanja „Čitanje ne dolazi u pitanje“ od 1. do 31. listopada 2017. – Čitaju se knjige Tihomira Horvata: Mali ratnik, Sanje Pilić: Pošalji mi poruku i Maje Brajko-Livaković: Milijunaši.

• Posudba tematskih vrećica iznenađenja

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice