Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 9. do 14. studenoga 2015.

9. studenoga 2015.

Tjedan od 9. do 14. studenoga 2015. u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“  i dalje će biti u znaku Mjeseca hrvatske knjige, Dana grada Koprivnice i 11.11., Dana hrvatskih knjižnica, ali i visoke obljetnice, 70. godišnjice utemeljenja gradske knjižnice u Koprivnici koja će biti obilježena okruglim stolom na temu „Kakva knjižnica treba Koprivnici?“. U Knjižnici će gostovati pesrspektivni mladi književnik Nebojša Lujanović. Dječji odjel je pripremio pričaonicu za djecu i zanimljiv susret naših najstarijih i najmlađih sugrađana, a družit će se i članovi Čitateljskog kluba. Krenimo redom!

U ponedjeljak 9.11. bit će održana Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje koju će voditi odgajateljica Branka Grudić. Pričaonica se održava od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu, a mališani će ovoga puta slušati priču „Kad je ljuta macu boli trbuh“.

U utorak 10.11. obilježava se 70. obljetnica utemeljenja gradske knjižnice u Koprivnici okruglim stolom na temu „Kakva knjižnica treba Koprivnici? – novi trendovi u knjižničarstvu“ koji počinje u 11 sati u Stručno-znanstvenom odjelu.  Okrugli stol započet će odavanjem počasti preminulom književniku Paji Kanižaju. Potom ćemo se podsjetiti na proteklih sedamdeset godina u životu koprivničke gradske knjižnice, javnost će biti upoznata s rezultatima sociološkog istraživanja o stavovima Koprivničanaca spram sadašnjih i budućih uloga i zadataka Knjižnice „Fran Galović“ u životu i razvoju grada te s vizualnim rješenjem nove zgrade gradske knjižnice na lokaciji u ulici Đure Estera, kod župne crkve sv. Nikole.  Ovaj okrugli stol nastavak je višegodišnjeg promišljanja budućnosti gradske knjižnice u Koprivnici kao zajedničkog projekta građana, knjižničara i gradske uprave. 

U srijedu 11.11. u 18 sati u Čitaonici tiska održat će se književna večer s Nebojšom Lujanovićem koji će predstaviti svoju novu knjigu „Oblak boje kože“. Nebojša Lujanović u ovom romanu objavljenom u izdanju Frakture pripovijeda o krivnji i pravdi, o žrtvama i onima drugima, prije svega o Romima, koji su često u središtu tragedije, i njihovoj kulturi. Autor je rođen 1981. u Novom Travniku u Bosni i Hercegovini, a trenutno živi u Splitu. Studirao je političke znanosti i komparativnu književnost, a tema njegova doktorskog rada jest suvremena hrvatska književnosti i teorija identiteta. Autor je dvaju romana “Stakleno oko” i “Godina svinje” te zbirke kratkih priča “S pogrebnom povorkom nizbrdo”.  Književni susret održat će se u suradnji sa Šarenim dućanom Koprivnica.

U četvrtak 12.11. u 9.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se susret djeda i baka iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i djeca iz Dječjeg vrtića „Igra“ pod nazivom „Igre, priče, sjećanja“. Ovaj međugeneracijski susret tradicionalno se održava u Mjesecu hrvatske knjige i uvijek je ispunjen pjesmama, pričama i pozitivnim emocijama. 

U petak 13.11. u 17 sati sastat će se članovi Čitateljskog kluba knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ i ovaj se put družiti uz razgovor o knjizi „Sto godina samoće“ Gabriela Garcie Marqueza. 

U subotu 14.11. tijekom radnog vremena Knjižnice „zaboravljivi“ će korisnici posljednji put ove godine u Mjesecu hrvatske knjige svoje knjige moći vratiti bez plaćanja zakasnine. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice