Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 9. do 14. siječnja 2017. godine

5. siječnja 2017.

U ponedjeljak, 9.1.2017. u 16.30 sati održat će se prva ovogodišnja Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica je odgajateljica Branka Grudić, a čitamo priču Kako je snijeg pao.

U utorak, 10.1.2017. održat će se projekcija filma iz fonda Dječjeg odjela- Ledeno doba:veliki udar(sinkronizirano). Film će se prikazivati u prostoru Pričaonice od 11.00 sati.

U srijedu, 11.1.2017. u 13.00 sati na rasporedu je već tradicionalna radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“. Program je besplatan, a namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Naglasak je na pretraživanju i odabiru informacija na internetu te se djeci preporučuju korisni web alati.

    U četvrtak, 12.1.2017. u 13.00 sati održat će se radionica robotike „Robot u knjižnici“ tijekom koje će knjižničarke Dječjeg odjela zainteresiranim polaznicima viših razreda osnovnih škola predstaviti mBot robot koji je knjižnici poklonila udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM. Polaznici će se upoznati s osnovnim funkcijama robota, saznati kako se programira u programu Scrtach, a knjižničarke će im predstaviti i zanimljive aplikacije na tablet računalu. Dolazak je potrebno najaviti do srijede, 11.1.2017. u Dječjem odjelu, na tel. 622-363, kućni 106 ili e-poštom na djecji@knjiznica-koprivnica.hr.

    U petak, 13.1.2017. godine u 9 sati bit će održana edukacija namijenjena knjižničarima narodnih knjižnica u Koprivničko-križevačkoj županiji o novom projektu „Postanite E-građani uz pomoć knjižnice“ koji će Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica realizirati ove godine. Voditeljica edukacije je Ivana Radenović, diplomirana knjižničarka iz Knjižnica grada Zagreba – Gradske knjižnice koja će predstaviti ovaj projekt i način implementacije te usluge u zagrebačkim narodnim knjižnicama. Projekt e-Građani pokrenula je Vlada Republike Hrvatske kako bi modernizirala, pojednostavila i ubrzala komunikaciju građana i javne uprave te povećala transparentnost javnog sektora. Namjera je projekta „Postanite E-građani uz pomoć knjižnice“ svim zainteresiranim građanima osigurati potrebnu pomoć, opremu i informacije uz koje će lakše pristupiti usluzi e-Građani te tako ostvariti mogućnost online pristupa osobnim dokumentima, uvida u različite registre i  račune te mogućnost pristupa drugim uslugama koje su dio servisa e-Građani. Posebno se to odnosi na one koji kod kuće nemaju računala i/ili pristup internetu, na socijalno osjetljive skupine, informatički i informacijski nepismene i ostale kojima stručni i educirani djelatnici knjižnica mogu pružiti kvalitetnu pomoć pri realizaciji njihovih prava na e-dokumente i druge online usluge koje se nude u sustavu e-Građani.

    U petak, 13.01.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska na 1. katu knjižnice gostovat će kazališni redatelj, kazališni pedagog i predavač na Sveučilištu u Zadru Nikša Eterović. Na proputovanju iz Berlina u Zadar zaustavit će se u Koprivnici s predstavljanjem svoje tri knjige i performansom pod nazivom Dramaturgija biografije u tri knjige Nikše Eterovića. Na promociji će se predstaviti knjige „Oštrica dijagonale“, „Iz raskoraka u korak ljekovitom snagom poezije“ i „Koliko je stvarna stvarnost? dramaturgija biografije“, citirat će se ulomci, pokazati izabrani dokumentirani materijal iz procesa stvaranja te će se razgovarati o tom. Promocija je osmišljena u obliku performansa pa će uz autora u njoj sudjelovati i promotori. Sve knjige čekaju svoje udomitelje, a na promociji će se moći kupiti po promotivnim cijenama uz potpis autora.

    U subotu 14.1.2017. od 10.00 do 10.45 sati (Dječji odjel) družimo se opet u Radionici njemačkog jezika za djecu od 6 do 10 godina. Radionice se provod

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice