Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 8. do 13. svibnja 2017.

5. svibnja 2017.

U ponedjeljak, 8.5.2017. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Pričaonicu vodi odgajateljica Branka Grudić, a čitat će se priča „Mama, volim te“.

Povodom Dana Europe, 9. svibnja, i obilježavanja Europskog tjedna, u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s koprivničkim osnovnim i srednjim školama te uz potporu Agencije za mobilnost i programe EU i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica,  održat će se program „Mladi za mlade“.  Učenici Gimnazije “Fran Galović”, Srednje škole i Obrtničke škole ovom će prigodom zajedno sa svojim mentorima prezentirati zanimljive europske i druge projekte u kojima sudjeluju, a publici će se svojim stvaralaštvom predstaviti i mladi umjetnici – pjesnici, pisci, glazbenici, glumci… Program „Mladi za mlade“ besplatan je i otvoren svim zainteresiranim posjetiteljima, a održat će se u utorak, 9. svibnja 2017.  u Dvorani Domoljuba s početkom u 11:30 sati. 

Program „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“ – radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih održat će se u srijedu, 10.5.2017. u Dječjem odjelu s početkom u 13.00 sati.

U srijedu, 10.5.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Janja Kovač, kustosica Muzeja Međimurja Čakovec, održat će predavanje o rijeci Dravi kao mjestu odvijanja radnje mitoloških predaja i mitskih bića. 

U četvrtak, 11.5.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska, Dario Hrupec predstavit će svoju najnoviju knjigu “Ažurirani svemir – novosti iz fizike i astronomije” objavljenu u izdanju nakladnika In. Tri d.o.o. iz Zagreba.

U petak, 12.5.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska održat će se predavanje za djecu s teškoćama čitanja i disleksijom,  roditelje i stručne suradnike. Antonio Stipan, učitelj kemije i biologije u Osnovnoj školi „Braće Radić“ ispričat će svoju priču o uspješnoj borbi s disleksijom, savjetovati roditelje i djecu kako što lakše prevladati prepreke i potaknuti učitelje na pružanje što veće podrške učenicima. Predavanje će se održati u okviru nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ s ciljem informiranja javnosti o potrebama osoba s teškoćama čitanja i disleksijom te pružanja savjetodavne pomoći roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice