Događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica od 7. do 11.8.2017.

4. kolovoza 2017.

Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje održat će se u ponedjeljak, 7.8.2017. s početkom u 17.30 sati u Dječjem odjelu. Na rasporedu je priča “Mica Poštarica”, a gošća je djelatnica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke Ivanka Vusić. Voditeljica je Tamara Kralj.

U srijedu, 9.8.2017. na rasporedu je kreativna radionica “Čitajmo prstima” za djecu predškolske i rane osnovnoškolske dobi. Pod vodstvom odgajateljice Bojane Kežman na radionici će se izrađivati taktilna slikovnica od raznovrsnih materijala. Program će se održati u 10.00 sati na terasi ispred knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska. Ova radionica provodi se u okviru nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!”.

U četvrtak, 10.8.2017. održava se – program informatičkog i informacijskog opismenjavanja „Digitalni laboratorij“ za djecu od 9 do 14 godina u kojem polaznici mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice. Radionica se ljeti održava svakog četvrtka u Dječjem odjelu s početkom u 13.00 sati

U petak, 11.8.2017. u 10.00 sati u Čitaonici tiska (1.kat) na programu je još jedna ljetna radionica „Robotika u knjižnici“. Program je namijenjen djeci, voditelj je volonter knjižnice Matija Kolarić, a polaznici će usvajati programiranje mBot robota i micro:bit računala. Prijave za radionicu primaju se u Dječjem odjelu, na broj telefona 048/622-363 (kućni 105) ili na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr 

U petak, 11.8.2017. u 10.00 sati na terasi ispred Knjižnice ili u Stručno-znanstvenom odjelu u slučaju lošeg vremena održat će se 4. Zdravstveni susret pod suncobranima na temu “Posjete bolesnicima – dobre namjere i skrivene opasnosti”. Susret se organizira u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, a o ovoj će temi govoriti Vesna Sertić  dipl. med. sestra. Cilj ovog zdravstvenog susreta je ukazati na nužnost informiranja o ponašanju za vrijeme posjete bolesniku u bolnici, kako bi se unatoč našim dobrim namjerama izbjegle skrivene opasnosti. Učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase.

U radno vrijeme knjižnice provodi se Olimpijada čitanja 2017. u kojoj sudjeluju učenici svih 3. razreda OŠ „Braća Radić“., ljetni on-line kviz znanja „Koliko dobro poznaješ svoju knjižnicu?“ dostupan na poveznici: https://goo.gl/forms/QVVvneZgCOz6B9Tf1, kompjutorske radionice, video projekcije, glazbene slušaonice kao i akcije Imaš malo vremena? Volontiraj u knjižnici!,  Voliš li retro? Posudi iz knjižnice CD i DVD! i Promoviraj čitanje pomoću QR kodova. Cilj ovih akcija je promocija volontiranja u knjižnici, bogatih knjižničnih zbirki s glazbenim i video medijima te poticanje čitanja korištenjem nove tehnologije. 

Ljetno radno vrijeme Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica je ponedjeljkom i utorkom od 12 do 19 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati. Uprava radi svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subotama knjižnica neće raditi. Ljetno radno vrijeme završava 1.9.2017.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice