Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 5. do 10.6.2017.

2. lipnja 2017.

U ponedjeljak, 5.6.2017. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Pričaonicu vodi odgajateljica Branka Grudić, a čitat će se priča „Nemoderni Perica“. 

U srijedu, 7. 6. 2017. u 19 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u okviru programa Svijet na dlanu bit će predstavljena zbirka pripovijedaka kultnog pakistansko – indijskog autora Saadata Hasana Manta koju je s urdskog na hrvatski jezik preveo mr. sc. Krešimir Krnic. Mr. sc. Krešimir Krnic, poliglot i erudit, na Odsjeku za indologiju i dalekoistočne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predaje predmete vezane uz hindski i sanskrt te indijsku kulturu i civilizaciju. Predstavljanje zbirke pripovijedaka pretvorit će u nešto više – predavanje o egzotičnoj orijentalnoj kulturi, jeziku, običajima te političkim prilikama vezanim uz razdvajanje nekad jedinstvene zemlje na Indiju i Pakistan, a koje su važne za razumijevanje okolnosti u kojima je stvarao Manto (1912. – 1955.). 

Program „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“ – radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih održat će se u srijedu, 7.6.2017. u Dječjem odjelu s početkom u 13.00 sati.

U subotu 10.6.2017. u 11.00 sati na terasi  ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i u Gradskom parku, a u slučaju lošeg vremena u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice održat će zabavan program za djecu  „Uberi priču“. Radi se o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić koji se održava od 2005. godine s ciljem poticanja čitanja te upoznavanja najmlađih s domaćim autorima. U programu će sudjelovati književnici Sanja Lovrenčić, Gordana Lukačić i Ivan Tudek, a u pričanju će im pomagati znatiželjna Nina. Nakon druženja s klaunesom i književnicama, djeca će zajedno s njima krenuti u „berbu“ slikovnica u Gradski park gdje će ih na stablima čekati slikovnice spomenutih književnika, ali i slikovnice drugih domaćih autora. Svako dijete je dobro došlo, a očekuje ga zabavno druženje. Program je namijenjen djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi, a provodi se u suradnji sa nakladničkom kućom „Mala zvona“ iz Zagreba i „Šarenim dućanom“ iz Koprivnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice