Događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica od 4. do 11. veljače 2017. godine

2. veljače 2017.

U subotu, 4.2.2017. od 10.00 do 10.45 sati u Dječjem odjelu družimo se opet u Radionici njemačkog jezika za djecu od 6 do 10 godina. Radionice su besplatne, provode se u suradnji s nastavnicama njemačkog jezika, a ovoga puta voditeljice su Danijela Fičko i Sonja Schuster. Cilj je poticanje čitateljskih navika kod djece te poticanje interesa za učenje stranih jezika.
U ponedjeljak, 6.2.2017. u 16.30 sati u Dječjem odjelu održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica je odgajateljica Branka Grudić, a čitamo priču Zimska potraga.
U srijedu, 8.2.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoju će novu zbirku poezije „Utopljen u beskonačnosti“ predstaviti Koprivničanac Miško Vrhovec. Uz autora, o knjizi će govoriti pjesnici Milan Frčko i Ivan Picer, slikar Ivan Andrašić, autor ilustracija u knjizi, a predstavljanje će zvucima saksofona popratiti Mladen Rušak. Miško Vrhovec Koprivničanac je koji godinama piše na štokavskom i kajkavskom narječju, a prvu je knjigu „Morti kakva ljubaf“ objavio je 2010. godine. Pjesme je objavljivao u „Glasu Podravine“, časopisu za književnost, umjetnost i kulturu „KAJ“ te Koprivničkom književnom godišnjaku 2012. godine. Osvojio je prvu nagradu na natječaju kajkavskog izričaja u Novoj Zelini 1993. godine.
 Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.
U srijedu, 8.2.2017. u 13.00 sati u Dječjem odjelu na rasporedu je radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“. Program je besplatan, a namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Naglasak je na pretraživanju i odabiru informacija na internetu te se djeci preporučuju korisni web alati.
U Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica od ponedjeljka, 6. do utorka, 14. veljače 2017. provodit će se akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Ovom akcijom knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.) i to organiziranjem akcije prikupljanja slikovnica za potrebite, a u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“. Pozivamo sve građane, male i velike, da sudjeluju u ovoj akciji i daruju očuvane slikovnice.
Knjižnica će prikupljene slikovnice proslijediti ustanovama koje brinu o dobrobiti djece.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice