Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 30. studenoga do 5. prosinca 2015.

30. studenoga 2015.

Ovoga će se tjedna u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ održati dva programa u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije, redovita pričaonica za predškolce i kreativna radionica za djecu i mlade na kojoj će se izrađivati božićni ukrasi. Osim toga, obilježit će se i Dan volontera predavanjima o volonterizmu i održivom razvoju u organizaciji Udruge UZOR Hrvatske, Programa JAKO i Savjeta za razvoj civilnog društva.

Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje održat će se u ponedjeljak 30.11.2015. od 16.30 do 18.00 sati u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije. Malene posjetitelje će s Brailleovim pismom upoznati članice Udruge Ana Tkalčec i Ana Glavaš. 

U petak 4.12.2015. godine uz Dan volontera Udruga UZOR Hrvatske, Program JAKO i Savjet za razvoj civilnog društva organiziraju tribinu pod nazivom „Volontiraj i motiviraj“ s temama volonterstva i održivog razvoja. Svoja će iskustva s posjetiteljima podijeliti Robert Šarec (HGSS, IPA, Bolje sutra), Vedrana Beg (Humanitarna udruga Krugovi, Bolje sutra, Crveni križ), Ivan Funtek (Udruga Kopriva, Funk, međunarodno volontersko iskustvo), Andrea Katanović Babić (međunarodno volontersko iskustvo) te predstavnici Udruge UZOR Hrvatske. Ti zanimljivi govornici svojim će izlaganjima nastojati objasniti kako volontiranjem ostvariti dobrobit za sebe i zajednicu, ali i potaknuti druge da svojim nesebičnim radom krenu rješavati probleme te da na taj način i oni postanu heroji lokalne zajednice. Predavanja će se održati u Čitaonici tiska u 18 sati, a program će moderirati Mateja Krvar iz Udruge UZOR Hrvatske.

U subotu 5.12.2015. s početkom u 10.00 sati u Sobi za sastanke na 1. katu knjižnice održat će se kreativna radionica za djecu i mlade „Ususret blagdanima: izrada božićnih ukrasa“. Radionica će se provesti u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije. Voditeljica radionice je profesorica Tanja Parlov iz zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih „Vinko Bek“. Videća i slijepa djeca i mladi pozvani su da u ugodnoj predblagdanskoj atmosferi izrađuju ukrase za Božić. Prihod od prodaje ukrasa ide na opremanje Kutka za mlade u Odjelu za odrasle. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice