Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 3. do 7. srpnja 2017.

30. lipnja 2017.

U ponedjeljak, 3.7.2017. u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s početkom u 17.30 sati održat će se Ljetna pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica pričaonice je Tamara Kralj, a čitat će se priča „Vuk koji je ispao iz knjige“. Pričaonice traje do 18.30 sati.

Radionica francuskog jezika za djecu od 6 do 10 godina „Vive le

français! – Živio francuski!”održat će se u Dječjem odjelu Knjižnice u utorak, 4.7.2017.  s početkom u 18.00 sati, a voditeljica radionice je profesorica francuskog jezika Irena Novak . Radionice su besplatne, a djeca će kroz igru, pjesmu i pokret učiti osnove francuskog jezika. 

U srijedu, 5.7.2017. u 10.00 sati na terasi ispred Knjižnice održat će se kreativna radionica „Princeza na kraju svijeta“. Voditeljica je Ivana Kranželić, a njezina pjesma “Princeza na kraju svijeta” bit će poticaj za razgovor o svijetu prinčeva i princeza te za izradu dvorca i štapnih lutaka od neoblikovang materijala. Izrađene lutke i kulise poslužit će za kratke dramatizacije poznatih i izmišljenih bajki. Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolske dobi,  a sav potreban materijal je osiguran. U slučaju kiše, radionica će se održati u Čitaonici tiska na 1. katu.

U četvrtak, 6.7.21017. održat će se radionica za djecu od 9 do 14 godina „Digitalni laboratorij“. Digitalni laboratorij novi je program informatičkog i informacijskog opismenjavanja u kojem polaznici mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice. Radionica će se održati u Dječjem odjelu s početkom u 13 sati. 

Radionica “Istražujemo i igramo se tablet računalima“ bit će u petak, 7.7.2017. od 10.00 do 10.45 sati u Dječjem odjelu. Namijenjena je djeci od 5 do 7 godina, a istražit ćemo korisne aplikacije namijenjene djeci predškolske dobi i čitati slikovnice proširene stvarnosti.

Program poticanja čitanja tijekom ljeta 2017. – Olimpijada čitanja traje od 19.6.2017. do 31.8.2017., a u njemu sudjeluju učenici svih 3. razreda OŠ „Braća Radić“. Ovim projektom djecu se želi potaknuti na čitanje iz užitka te da tijekom školskih praznika iskoriste vrijeme za  poboljšanje svojih čitateljskih vještina. Svi sudionici mogu posuditi neki od odabranih naslova, a za točno popunjeni kratki upitnik osvojiti bod za svoj razred. Razredu s najviše pročitanih knjiga bit će dodijeljena priznanja na svečanosti koja će se održati u rujnu, povodom Međunarodnog dana pismenosti. 

Dječji odjel Knjižnice poziva svu djecu da popune i Ljetni on-line kviz znanja „Koliko dobro poznaješ svoju knjižnicu?“ u kojem mogu provjeriti svoje znanje o knjižnici i saznati neke nove informacije. Kviz je dostupan na poveznici: https://goo.gl/forms/QVVvneZgCOz6B9Tf1

Ljetno radno vrijeme Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica je ponedjeljkom i utorkom od 12 do 19 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati. Uprava radi svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subotama knjižnica neće raditi. Ljetno radno vrijeme završava 1.9.2017.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice