Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 27. veljače do 3. ožujka 2017.godine

24. veljače 2017.

U ponedjeljak, 27.2.2017. u 16.30 sati (Dječji odjel) održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica je odgajateljica Branka Grudić, a čitamo priču Medvjedići idu u maškare.

U utorak, 28.2.2017. u 10.00 sati (Čitaonica tiska) održat će se predavanje i radionica Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara “Pravo na razvoj pismenosti : građa lagana za čitanje”. Voditeljice radionice, logopedinja Željka Butorac, i knjižničarska savjetnica Dunja Marija Gabriel, polaznike će upoznati s posebnim načinom prilagođavanja pisanih tekstova za osobe s poremećajima u čitanju, pisanju i razumijevanju teksta. U radionici će sudionici moći i sami vježbati izradu građe lagane za čitanje prema uputama logopedske struke i međunarodnim knjižničnim smjernicama. Ukoliko još ima zainteresiranih stručnjaka za sudjelovanje, molimo da se prijave do 24.2.2017. na e-mail: ljiljana@knjiznica-koprivnica.hr.

U srijedu, 1.3.2017. od 16.30 do 18.30 sati (Čitaonica tiska) obilježit će se početak uvođenja nove usluge bibliobusa u okviru projekta „Rastemo čitajući : projekt poticanja rane pismenosti u ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije“. U prvom djelu programa koordinatorica projekta Ana Škvarić održat će edukaciju za odgajateljice vrtića koji sudjeluju u projektu, a u 17.30 sati na rasporedu je svečanost početka provedbe projekta u dječjim vrtićima i primopredaja kutija s edukativnom građom.

Također u srijedu, 1.3.2017. u 19.00 sati (Stručno-znanstveni odjel) u suradnji s izdavačkom kućom Meridijani iz Samobora bit će predstavljena knjiga ´´Povijest Legrada: prijevod iz 1912.“. Knjigu će predstaviti prof. Petra Somek, dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, akademik Dragutin Feletar, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić i načelnik općine Legrad mag. pol. Ivan Sabolić, a glazbeni program priredit će duo violina koji čine Klara Somek i prof. Martina Filipan. Izdavačka kuća Meridijani izdala je još jedno vrijedno djelo iz hrvatsko-ugarske povijesti. Radi se o prijevodu knjige ´´Povijest Legrada“, koju je 1912. napisao mađarski učitelj Jenő Haller Láposi. Knjiga donosi obilje građe i podataka o povijesti Legrada, toga vrlo važnog povijesnog trgovišta na sutoku Mure i Drave.

U petak, 3.3.2017. u 17.00 sati (Čitaonica tiska) u suradnji s COOR “Podravsko sunce” održat će se predavanja za roditelje djece s teškoćama čitanja i disleksijom i stručne suradnike.:
•    1. Primjereni oblici školovanja: redoviti program uz individualizirane postupke ili prilagođeni program, Mirjana Šimek, mag. Logoped
•    2. Moje dijete ima teškoće u čitanju i pisanju – kako mu pomoći?, Martina Golub Horvat, mag.rehab.educ. i Andreja Sinjeri, mag. logoped.
Program se odvija povodom Dana edukacijskih rehabilitatora (1.3.), a u okviru nacionalne kampanje „I ja želim čitati“. U periodu od 1.-10.3.2017. može se razgledati i izložba kroz koju će na slikoviti način biti predstavljen rad COOR „Podravsko sunce“ i izloženi didaktički materijali.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice