Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 27. ožujka do 1.travnja 2017.

24. ožujka 2017.

U ponedjeljak 27.3.2017. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica je odgajateljica Branka Grudić, a gošća književnica Mirjana Matiša koja će našim vjernim polaznicima pričati priče iz vlastitog književnog opusa. 

O romanu “Ciganin, ali najljepši” raspravljat će se  na sastanku Čitateljskog kluba pa su svi koji su ga već pročitali dobrodošli! Sastanak Čitateljskog kluba bit će u utorak, 28.3.2017. u 17.00 sati u Sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice.

U srijedu, 29.3.2017. u 13.00 sati u Dječjem odjelu na rasporedu je, kao i svake srijede, radionica informatičke i informacijske pismenosti „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“

Istoga dana, 29.3.2017. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu održat će se predstavljanje najnovijeg romana  Kristiana Novaka “Ciganin, ali najljepši”. Uz autora roman će predstaviti dr. sc. Mario Kolar. Prema riječima Krune Lokotara, urednika knjige, Novakova treća knjiga najavljena je kao jedna od najiščekivanijih knjiga sezone, kao roman koji sadrži sve elemente krimića kao što su enigma, brutalna ubojstva i istraga, a koji ipak nije krimić. To je priča o masovnoj psihologiji koja raste i prijeti da će se preliti u nasilje, ispričana kroz krnje transkripte četvero snažno psihološki profiliranih pripovjedača. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. 

U petak 31.3.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska održat će se treća ovogodišnja projekcija TED govora s temom „Ljubav: temeljna ljudska emocija“. Organizatori su odabrali zanimljive govore koji će posjetitelje podsjetiti zašto se kaže da je ljubav ono što pokreće svijet, da je ljubav sve što vam treba, ali i da je u ljubavi i ratu sve dozvoljeno. Pozivamo Vas da u ugodnom ozračju i društvu otkrijete ono što možda još niste znali o ovoj ljudskoj emociji. VAŽNA NAPOMENA: za projekcije TED govora nije Vam potrebna ulaznica.

U subotu 1.4.2017. održat će se dva programa. U 10.00 sati na rasporedu je Radionica njemačkog jezika u Dječjem odjelu. Radionice su besplatne, provode se u suradnji s nastavnicama njemačkog jezika, a ovog puta voditeljica je Maja Paska. Ujedno će biti predstavljeni novi edukativni materijali iz zbirke Goethe, za učenje njemačkog jezika- interaktivne tip toi olovke, društvene igre i slikovnice.

Također u 10.00 sati, u Sobi za sastanke, održat će se tradicionalna Uskrsna integracijska radionica namijenjena slijepoj i slabovidnoj djeci te njihovim videćim vršnjacima. Umjetnička voditeljica je slikarica Gordana Špoljar Andrašić. Radionica se održava u suradnji s Tvornicom Hartmann d.o.o. Hrvatska i Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije.

U okviru druge faze projekta „Rastemo čitajući: program poticanja čitanja u ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije“, knjižničarke Dječjeg odjela će zajedno s prof. pedagogije i povijesti, Goranom Živkovićem, održati predavanja za roditelje o važnosti čitanja i pravilnog korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Predavanja će se održati u DV „Dabrić“ u Legradu u srijedu, 29.3.2017 s početkom u 16.30 sati i u DV „Potočnica“ u Sigecu u petak, 31.3.2017. u 16.00 sati.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice