Događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica od 26.2. do3.3.2018..

23. veljače 2018.

U ponedjeljak, 26.2.2018. od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se Pričaonica za djecu predškolske od 4 godine nadalje. Čitat će se priča „Medo koji je volio grliti“, a Pričaonicu će voditi odgajateljica Branka Grudić. 

Istog dana, 26.2.2018. godine u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje knjige “Poetika rane – iskustveni dnevnik” Nikše Eterovića, redatelja i kazališnog pedagoga. Knjiga „Poetika rane“ svojevrsni je nastavak knjige “Iz raskoraka u korak ljekovitom snagom poezije”, iskustveni dnevnik orijentiran na praksu rada s traumatiziranim osobama, izbjeglicama i osobama koje se nalaze u svojevrsnom „osobnom egzilu“ iz raznih drugih razloga. Tom će prilikom biti održana i radionica/performans koji će predstavljanje knjige učiniti interaktivnim i zanimljivim, a publika će dobiti poseban doživljaj i iskustvo.

U utorak, 27.2.2017. u 17.00 sati u Čitaonici tiska, na 1. katu, održat će se sastanak čitateljskog kluba „Između redaka“. Raspravljat će se o knjizi Itala Calvina “Ako jedne zimske noći neki putnik”. Voditeljice su Maja Krulić Gačan i Petra Dravinski. Svi zainteresirani dobrodošli su na sastanak kluba.

U srijedu, 28.2.2018. od 13.00 sati u Dječjem odjelu održava se program „Digitalni laboratorij“: micro: bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice. Voditeljice programa su knjižničarke u Dječjem odjelu. 

U četvrtak, 1.3.2018. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice održat će se predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” Silvije Kolar Fodor, predstavljanje istoimene knjige i razmjena prirodnog sjemenja.  Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkrit će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane. Na razmjenu sjemenja se pozivaju posjetitelji koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

Četvrtkom i petkom, od 15.00 do 17.00 sati i u subotu od 11.00 do 13.00 sati  Dječji odjel rezerviran je za program „Zabavi se uz Play Station 4“. 

U subotu, 3.3.2018. od 10.00 do 10.45 u Dječjem odjelu nastavnice njemačkog jezika održat će njemačku pričaonicu, a tema je „Tiere=Životinje“.

Također u subotu u vremenu od 11.00 do 12.00 sati u Dječjem odjelu održat će se radionica u suradnji s obrtom „Mudro drvo“ pod nazivom „Čitam i rastem“. Radionica je namijenjena djeci od 9 do 12 godina, a podučit će ih različitim tehnikama čitanja, što je doslovno i preneseno značenje, kako prepoznati glavnu temu, koji je smisao pročitanog teksta i sl. Voditeljica je profesorica Sandra Maletić, a pozivamo sve zainteresirane da prijave sudjelovanje na e-mail: petra@knjiznica-koprivnica.hr ili na tel: 048/622-363 (kućni 106).

Isto tako, od 1.3. do 11.3. u izlozima knjižnice moguće je pogledati nove izložbe pod naslovima „Čarapojedac“ – radovi polaznika Dječjeg vrtića Smiješak,  Vrećice iznenađenja u Dječjem odjelu  i dvije izložbe uz  8.3., Međunarodni dan žena – Žene i ovaj suludi svijet i Žene umjetnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice