Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 22. do 26. veljače 2016.

23. veljače 2016.

Na samom kraju veljače najmlađe korisnike razveselit će još jedna Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje, a za odrasle smo pripremili zanimljivu i vrlo korisnu radionicu o stresu. Ljubitelji fotografije i dalje mogu uživati u izložbi fotografija „Priče iz kuće u kojoj nitko ne živi“ Maria Grobenskog koja će biti u izlozima knjižnice postavljena do kraja veljače. Do kraja veljače traje i akcija prikupljanja slikovnica “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“. Ovaj je tjedan na rasporedu i sastanak čitateljskog kluba.

U akciji prikupljanja slikovnica “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“, povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, u Dječjem odjelu Knjižnice i dalje se prikupljaju slikovnice. Mali i veliki svaki dan donose slikovnice, a podsjećamo da i vi, ako niste, to možete učiniti do 29. veljače. Slikovnice će biti proslijeđene na nekoliko lokacija gdje će svojim poučnim pričama i razigranim ilustracijama uveseljavati mališane. Sudjelovanjem u ovoj akciji djeca mogu naučiti kako je važno i lijepo pomagati, posebice kad se time utječe i na razvoj čitalačkih navika i razvoj rane pismenosti. Dosad je prikupljeno oko šezdeset slikovnica. Djeca koja daruju slikovnice čine to vrlo rado uz objašnjenje da su ih oni već pročitali i veseli ih što će i druga djeca uživati u tim pričama.

Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje održat će se u ponedjeljak 22.2.2016. od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica. Na rasporedu je priča “Moji novi prijatelji”.
 
U srijedu 24.2.2016. godine u 18 sati u Čitaonici tiska održat će se predavanje/radionica na temu Stres – kako ovladati negativnim emocijama i naučiti nositi se s njima. Knjižnica u suradnji sa stručnjacima za mentalno zdravlje Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Mirjanom Grubić Marković, dr. med. spec. psihijatrije i Tihanom Kosi, prof. psihologije pokreće seriju radionica pod nazivom „Knjigom do zdravlja“. Na radionici će se učiti o tome što je stres, kako ga prepoznati te koji su najveći izvori stresa u našem životu. Znamo da stres ima značajne posljedice na fizičko i mentalno zdravlje ako mu se prepustimo, no možemo ga naučiti kontrolirati i bolje se nositi s njim. Kroz predavanje, iskustvene vježbe i razmjenu iskustava bit će prikazani načini suočavanja sa stresom, metode relaksacije te konstruktivni načini razmišljanja. Knjižničari će uz radionicu pripremiti i literaturu koju knjižnica posjeduje na temu stresa te koja se može posuditi kako bi se proširilo znanje o temi.

Članovi čitateljskog kluba sastat će se u petak 26.2.2016. u 17 sati u Sobi za sastanke na 1. katu i ovoga puta raspravljati o knjizi Veliki Gatsby F. S. Fitzgeralda. Svi oni koji još uvijek nisu, a žele biti članovi čitateljskog kluba, slobodno mogu pročitati knjigu, doći na ovaj sastanak i sudjelovati u raspravi i druženju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice