Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 19. do 24.6.2017.

16. lipnja 2017.

U ponedjeljak, 19.6.2017. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica je odgajateljica Branka Grudić, a čitamo priču O zmaju koji je volio cvijeće.

Također u ponedjeljak, 19.6.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska održat će se prikazivanje dokumentarnog filma „Jednostavniji način – kriza kao prilika“. Film se prikazuje pod okriljem programa Zelena knjižnica i u sklopu 3. Nacionalne akcije „Pokrenimo zelene knjižnice“. Film je prikazan na E?! – Okolišnom film festivalu, čije prikazivanje omogućuje Zelena akcija te će tijekom ove godine u knjižnici biti prikazano još nekoliko filmova. Dođite i inspirirajte se dokumentarcem o skupini ljudi u Australiji koji su odlučili probati koliko je jednostavno i zdravo stresni ritam grada i neodrživost ideje uspjeha zamijeniti životom u prirodi. 

U utorak, 20.6.2017. s početkom u 18.00 sati u Čitaonici tiska održat će se predstavljanje knjige „Julikina kuharica iz Samobora“ autorice Vlatke Lamot Lajšić u izdanju nakladničke kuće „Meridijani“. Kuharica je namijenjena djeci, a kroz čaroban svijet  pripreme ukusne i zdrave hrane, čitatelja vodi djevojčica Julika i njezin pas. U predstavljanju knjige sudjelovat će autorica Vlatka Lamot Lajšić, urednica Petra Somek i polaznici Dječjeg vrtića „Tratinčica“, skupina „Zvjezdice“. Pozivamo sve zainteresirane, djecu i odrasle, da nam se pridruže u predstavljanju ove kuharice koja će nam pokazati kako kuhanje može biti kreativna i zabavna aktivnost za cijelu obitelj.

U srijedu, 21.6.21017. održat će se radionica za djecu osnovnoškolske dobi „Digitalni laboratorij“. Digitalni laboratorij novi je program informatičkog i informacijskog opismenjavanja u kojem polaznici mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice. Radionica će se održati u Dječjem odjelu s početkom u 13.00 sati.

U petak 23.6.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska održat će se peta ovogodišnja projekcija TED govora s temom „Loša strana Interneta“. Organizatori su odabrali zanimljive govore koji će posjetiteljima osvijestiti negativan utjecaj sadržaju na Internetu. VAŽNA NAPOMENA: za projekcije TED govora nije Vam potrebna ulaznica.

1.Ljetna tržnica knjiga održat će se u subotu 24.6.2017. od 9.00 do 13.00 sati. Svi građani, knjižari ili nakladnici koji žele na prvoj Ljetnoj tržnici knjiga ponuditi knjige, školske udžbenike, časopise, stripove, gramofonske ploče, CD-e i sl. pozvani su da do četvrtka, 22. lipnja 2017. prijave svoje sudjelovanje dolaskom u Knjižnicu ili na telefon 048/622-363 (interni 115) ili e-mail: strucni@knjiznica-koprivnica.hr . Kao i prošle godine, štandovi za prodaju nažalost neće biti osigurani pa pozivamo sudionike da improviziraju sa smještajem građe.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica ponovno će na prodaju ponuditi otpisane knjige iz svog amortiziranog fonda. U slučaju jake kiše, Ljetna tržnica knjiga neće se održati

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice