Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 18. do 22. travnja 2017.

12. travnja 2017.

Povodom proljetnog odmora učenika u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u utorak, 18. 4. 2017. s početkom u 11.00 sati na rasporedu je video projekcija animiranog filma za djecu „Trolovi“.  U srijedu, 19.4.2017. u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice od 13.00 sati održat će se radionica za djecu „Robotika u knjižnici“. Radionicu će voditi učenik Obrtničke škole u Koprivnici Matija Kolarić i knjižničarka Ida Gašpar. Za sudjelovanje u radionici potrebno je najaviti dolazak djeteta na tel: 048/ 622-363 (kućni 106) ili e-mail knjižnice: djecji@knjiznica-koprivnica.hr. U radno vrijeme Knjižnice djeca mogu zabavno i korisno provesti slobodno vrijeme uz edukativne aplikacije na tablet računalu, učiti njemački uz olovke koje govore, educirati se o korisnim web 2.0 alatima u kompjutorskoj radionici te gledati filmove iz zbirke Dječjeg odjela.

U petak, 21. 4. 2017. započinje manifestacija Noć knjige 2017., a ove godine manifestacija će „zagrliti vikend“ pa će se programi održati sve do ponedjeljka, 24.4.2017. U petak, 21.4.2017. s početkom u 13 sati održat će se kreativna radionica pisanja priče i predstavljanje Čitateljskog kluba za djecu „Tragači“. Radionicu će voditi knjižničarke Ida Gašpar i Petra Dravinski. Istog dana u Čitaonici tiska s početkom u 17 sati povjesničar Hrvoje Petrić održat će pričaonicu pod nazivom „Veličanstvene piramide“ – priče o drevnom Egiptu. Pričaonica je namijenjena djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi. Također u petak, 21. 4. 2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Dvina Meler i Boris Veličan, poznati putopisci i avanturisti, održat će predavanje pod naslovom „Nepodnošljiva lakoća putovanja“. Dvina Meler autorica je dviju putopisnih knjiga, stotina reportaža, nosi crni pojas u karateu te je ponosna vlasnica dozvole za upravljanje zrakoplovom, a Boris Veličan akademski je producent, autor triju putopisnih knjiga, mnogobrojnih reportaža, filmova i dokumentaraca. S koprivničkom će publikom podijeliti iskustva i doživljaje sa svojih brojnih putovanja.

Programi uz Noć knjige nastavljaju se i u subotu, 22. 4. 2017. kada će se od 9 do 13 sati ispred knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena održati 2. proljetna tržnica knjiga koja se provodi u suradnji sa Šarenim dućanom. Svi oni koji bi željeli prodavati ili kupovati stare knjige, slikovnice, CD-e, DVD-e, ploče i sl. dobrodošli su. Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine „Zlatokosa i tri medvjedića – interaktivna slikovnica“ održat će se u subotu 22.4.2017. u Čitaonici tiska u 9.30 za djecu od 6 do 18 mjeseci, u 10.30 za djecu od 18 mjeseci do 2 godine i u 11.30 sati za djecu od 2 do 3 godine. Voditeljice su odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta i knjižničarka Ida Gašpar.

U subotu, 22. 4. 2017. u 18 sati održat će se i 8. TEDxKoprivnicaLibrary konferencija. U knjižnici će se predstaviti pet govornika, Marko Košiček, Saša Ceci, Mladenka Majerić, Snježana Šlabek i Pero Tomas, koji se međusobno u mnogočemu razlikuju no na jednu će večer dijeliti istu misiju – širenje vrijednih ideja. I ovog je puta broj posjetitelja ograničen te je za prisustvovanje konferenciji potrebno podići besplatnu ulaznicu. Ulaznice će biti dostupne u Odjelu za odrasle od 18. travnja. 

U izlozima knjižnice do četvrtka, 20.4.2017. mogu se razgledati „Uskrsne pisanice u hobby art tehnikama“ Vesne Mađarić te Hartmannova uskršnja jaja nastala u radionicama u Dječjem vrtiću „Tratinčica“, Centru za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“, Udruzi invalida i u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije. Radionice su održane pod pokroviteljstvom tvornice Hartmann d.d., a uz mentorstvo Gordane Špoljar Andrašić. Od petka 21. 4. pa do nedjelje  30. 4.2017. Koprivničanci će u izlozima k

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice