Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 17. do 21.7.2017.

14. srpnja 2017.

U tjednu od 17. do 21. srpnja 2017. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pripemila je niz događanja za djecu i odrasle.

U ponedjeljak, 17.7.2017. od 17.30 do 18.30 sati sati u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se Ljetna pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica pričaonice je Tamara Kralj, a čitat će se priča „Grubzon“.

U četvrtak, 20.7.2017. održat će se radionica za djecu od 9 do 14 godina „Digitalni laboratorij“ – program informatičkog i informacijskog opismenjavanja u kojem polaznici mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice. Radionica će se održati u Dječjem odjelu s početkom u 13 sati. 

U petak, 21.7.2017. u 10.00 sati u Čitaonici tiska (1.kat) na programu je „Robotika u knjižnici“. Program je namijenjen djeci, voditelj je volonter knjižnice Matija Kolarić, a učit će se kako programirati mBot robot i micro:bit računala. Prijave za radionicu primaju se u Dječjem odjelu, na broj telefona 048/622-363 (kućni 105) ili na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr. 

U petak, 21.7.2017. u 10 sati na terasi pod suncobranima ispred knjižnice ili na prvom katu Knjižnice u slučaju lošeg vremena bit će održan Zdravstveni susret na temu  Plesom do zdravlja. Predavači i demonstratori će biti Marina Tomac Rojčević, prof. fizičke kulture i Neno Rojčević, dipl. ing. elektrotehnike Cilj je ovog zdravstvenog susreta ukazati na to da se plesom može poboljšati opće stanje organizma te se psihološki opustiti i ukloniti svakodnevne stresove, unaprijediti kognitivne sposobnosti (koncentraciju, memoriju), povećati samosvijest i samopouzdanje te poboljšati raspoloženje i kvalitetu sna. Učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase.

 

Osim što je ples jedinstveni način izražavanja pojedinca vlastitim tijelom, a želja za ritmičkim pokretom i plesnim izrazom prirođena svakome od nas, ples je važan i u prevenciji bolesti. Preporučuje se svima jer može pomoći u prevenciji osteoporoze, pretilosti, šećerne bolesti, anksioznosti ili depresivnih poremećaja, bolesti mišićno-koštanog, kardiovaskularnog, endokrinog ili dišnog sustava. Predavači i demonstratori na ovom zdravstvenom susretu bit će supružnici Marina Tomac Rojčević i Neno Rojčević koji kažu da ples za njih nije samo rekreacija i sport, nego način života. Rekreativno plešu još od studentskih dana, a sportskim su se plesom počeli baviti 2013. Članovi su hrvatske reprezentacije u standardnim i latinoameričkim plesovima 

U radno vrijeme knjižnice do kraja kolovoza za djecu provodit će se Olimpijada čitanja 2017. u kojoj sudjeluju učenici svih 3. razreda OŠ „Braća Radić“., ljetni on-line kviz znanja „Koliko dobro poznaješ svoju knjižnicu?“ dostupan na poveznici: https://goo.gl/forms/QVVvneZgCOz6B9Tf1, kompjutorske radionice, video projekcije, glazbene slušaonice kao i akcije Imaš malo vremena? Volontiraj u knjižnici!,  Voliš li retro? Posudi iz knjižnice CD i DVD! i Promoviraj čitanje pomoću QR kodova. Cilj ovih akcija je promocija volontiranja u knjižnici, bogatih knjižničnih zbirki s glazbenim i video medijima te poticanje čitanja korištenjem nove tehnologije. 

Ljetno radno vrijeme Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica je ponedjeljkom i utorkom od 12 do 19 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati. Uprava radi svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subotama knjižnica neće raditi. Ljetno radno vrijeme završava 1.9.2017.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice