Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 15. do 20.5.2017.

12. svibnja 2017.

U ponedjeljak, 15.5.2017. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Pričaonicu vodi odgajateljica Branka Grudić, a čitat će se priča „Pastele u štrajku“. 

U srijedu, 17.5.2017. u 17.00 sati u prostoru Stručno-znanstvenog odjela održat će se glazbeno predavanje “Usna harmonika u blues glazbi”. Zainteresiranima će Tomislav Goluban prezentirati usnu harmoniku kao jedan od najmanjih puhačkih instrumenata s velikim  mogućnostima muziciranja te povijest razvoja suvremene glazbe u periodu od 1920.-1950. godine. Tomislav Goluban je blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Diskografiju mu čini osam albuma, jedan kompilacijski te dva maxi-singla, na kojima nalazimo delta, country i chicago blues, zydeco, rock´n´roll i etno (world) glazbu. Program je namijenjem svim uzrastima, a posjetitelje će upoznati s osnovnim pojmovima vezanim za usnu harmoniku i blues glazbu. 

Program „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“ – radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih održat će se u srijedu, 17.5.2017. u Dječjem odjelu s početkom u 13.00 sati.

U četvrtak, 18.5.2017. održat će se književni susret i predstavljanje zbirke pjesama „Plavi san“ autorice Nade-Zidar Bogadi, u izdanju nakladničke kuće „Alka Script“. Program će se održati u Čitaonici tiska koprivničke knjižnice a namijenjen je svim uzrastima. Sudjelovat će učenici i učiteljica 2.a razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ koji će susret popratiti recitacijom pjesama, a izloženi će biti i njihovi likovni radovi s motivima iz zbirke. Nada Zidar-Bogadi u književnom je svijetu poznata kao pjesnikinja, prozaistica i dramska spisateljica čija su djela uvrštena u brojne antologije, zbornike, čitanke, dječje časopise i lektiru. Uz modernu basnu i fantastične priče, maštovite slikovnice i igrokaze izdano je i nekoliko poetskih zbirki. Zbirka pjesama objedinjuje dugogodišnji opus autorice, a prožeta je pozitivnim, životnim motivima.

Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine „Pričaj“ – govorno-jezični razvoj djeteta održat će se u subotu, 20.5.2017. u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Tema susreta bit će rano poticanje govorno-jezičnog razvoja kod djeteta, a voditeljice pričaonice, Marija Sesvečan i Gordana Bonta će se zajedno s gošćom, logopedinjom Majom Krušić istaknuti simptome urednog, ali i usporenog jezičnog razvoja za pojedinu dob. Knjižničarka Ida Gašpar predstavit će priručnike i slikovnice na temu. Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati. Program se odvija u okviru nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!”

Također u subotu, 20.5.2017. od 9.00 do 13.00 sati ispred Knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena, održat će se 3. proljetna tržnica knjiga. Na tržnicu knjiga svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih. Isto tako, Knjižnica će svoje otpisane primjerke knjiga prodavati u Odjelu za odrasle. Partner u organizaciji ovog događaja je koprivnički „Šareni dućan“, a ovakve se tržnice održavaju svake treće subote u mjesecu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice