Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 15. do 19. srpnja 2013.

10. srpnja 2013.

LJETO U KNJIŽNICI
Pod suncobranima ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica od ponedjeljka, 15. srpnja pa sve do kraja kolovoza, održavat će se svakodnevno čitaonica na otvorenom, prodaja knjiga otpisanih iz fonda knjižnice, a novost je i igranje šaha.

U ponedjeljak, 15. srpnja započinju pričaonice za djecu predškolske dobi (od 4 godine nadalje) pod nazivom „Nikol vam priča“. Voditeljica ovih pričaonica, koje će se održavati svakog ponedjeljka do kraja kolovoza od 17.30 do 18.30 sati, je Nikol Bali, studentica hrvatskog jezika i književnosti te filozofije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Pored toga, voditeljica je pričaonica u Gradskoj knjižnici Rijeka i jedna od „teta pričalica“ u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. Ovog ponedjeljka ispričat će uzbudljivu priču „Plašljiva vjeverica traži prijatelja“. Radi se o avanturi male vjeverice koja protiv svoje volje i usprkos strahovima osvaja svijet.
Utorkom od 18.00 do 18.45 sati u Dječjem odjelu održavaju se radionice stranih jezika za djecu od 5 do 8 godina. Ovog utorka, 16. srpnja, na rasporedu je radionica španjolskog jezika „La lengua española con Lalo y Lola = Španjolski s Lalom i Lolom“ koju će voditi Kristina Koluder, apsolventica francuskog i iberoromanskih jezika na Sveučilištu u Zadru.
U srijedu i četvrtak , 17. i 18. srpnja s početkom u 10.00 sati pod suncobranima ispred Knjižnice održat će se eko radionice. Prva radionica „Zaštiti okoliš!“ u suradnji s Udrugom „Uzor Hrvatske“ namijenjena je djeci i mladima, a voditeljice su volonterke Udruge: Ana Bilješko, Danijela Stević i Kristina Kotiščak. Druga radionica „Recikliranje plastičnih vrećica“ namijenjena je djeci i odraslima,a voditeljica je knjižničarka Maja Gačan.
Za djecu i mlade u četvrtak, 11. srpnja s početkom u 13.00 sati u Dječjem odjelu održat će se radionica „Ljetno surfanje u knjižnici“ – osnovna poduka djece u pretraživanju interneta na siguran način, a u petak, 19. srpnja u 10.00 sati „Moja prva kompjutorska radionica“ namijenjena djeci predškolske dobi.
U okviru ciklusa „Zdravstveni susreti pod suncobranima“ u petak, 19. srpnja u 10.00 sati mr. sc. Mladen Vuljak održat će predavanje „Hitna medicina“. Program će se održati na terasi knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska.
U radno vrijeme knjižnice, tijekom cijelog ljeta, u Dječjem odjelu djeca mogu sudjelovati u kompjutorskim radionicama, video projekcijama, glazbenim slušaonicama, igranju društvenim igrama, posuditi kovčežića iznenađenja „Igrajmo se s mamom i tatom, bakom i djedom“, kovčežiće „Igraj se i uči“ i sudjelovati u online nagradnom kvizu znanja „Provjeri svoj eko IQ!“ koji je dostupan sve do kraja kolovoza na web stranici knjižnice www.knjiznica-koprivnica.hr.
Odjel za odrasle tijekom ljeta korisnicima omogućuje posudbu do čak 10 knjiga kako bi se tijekom godišnjih odmora članovi knjižnice mogli bolje odmoriti uz kvalitetnu knjigu.
Ljetno radno vrijeme knjižnice je ponedjeljkom i utorkom od 12.00 do 19.00 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 15.00 sati.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice