Događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica od 14. do 19. kolovoza 2017.

11. kolovoza 2017.

    U srijedu, 16.8.2017. na rasporedu je kreativna radionica “Likovi iz bajke” za djecu osnovnoškolske dobi. Pod vodstvom Zvonimira Haramije temperama će se se oslikavati svima poznati likovi najljepših priča iz djetinjstva. Program će se održati u 10.00 sati na terasi ispred Knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska.

    U četvrtak, 17.8.2017. održava se program informatičkog i informacijskog opismenjavanja „Digitalni laboratorij“ za djecu od 9 do 14 godina u kojem polaznici mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice. Radionica se ljeti održava svakog četvrtka u Dječjem odjelu s početkom u 13.00 sati.

    Radionica “Istražujemo i igramo se tablet računalima“ bit će u petak, 18.8.2017. od 10.00 do 10.45 sati u Dječjem odjelu. Namijenjena je djeci od 5 do 7 godina, a istražit ćemo korisne aplikacije namijenjene djeci predškolske dobi i čitati slikovnice proširene stvarnosti.

    Također u petak, 18.8.2017.  u 10 sati na terasi ispred Knjižnice ili u Čitaonici tiska na 1. katu u slučaju lošeg vremena održat će se 5. Zdravstveni susret pod suncobranima na temu “Briga o zdravim zubima – recimo ne karijesu”. Susret se organizira u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, a o ovoj će temi govoriti dr. dent. med. Nataša Halusek i Sandra Posavec, med. sestra. Učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase.

    U subotu, 19.8.2017. od 9.00 do 13.00 sati Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ organizira treću Ljetnu tržnicu knjiga u Gradskom parku. Svi građani, knjižari ili nakladnici koji žele na Ljetnoj tržnici knjiga ponuditi knjige, školske udžbenike, časopise, stripove, gramofonske ploče, CD-e i sl. neka najave svoje sudjelovanje do petka 18. kolovoza 2017. bilo dolaskom u Knjižnicu, bilo na telefon 048/622-363 (kućni 103) ili e-mail: ranka@knjiznica-koprivnica.hr . Mole se sudionici da se sami pobrinu za smještaj ponuđene građe (sklopivi stolovi, klupe, kutije ili slično). Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica ponovno će na prodaju ponuditi preko 2000 novo otpisanih knjiga iz svog amortiziranog fonda. U slučaju jake kiše, Ljetna tržnica knjiga neće se održati.   

    U radno vrijeme knjižnice provodi se Olimpijada čitanja 2017. u kojoj sudjeluju učenici svih 3. razreda OŠ „Braća Radić“., ljetni on-line kviz znanja „Koliko dobro poznaješ svoju knjižnicu?“ dostupan na poveznici: https://goo.gl/forms/QVVvneZgCOz6B9Tf1, kompjutorske radionice, video projekcije, glazbene slušaonice kao i akcije Imaš malo vremena? Volontiraj u knjižnici!,  Voliš li retro? Posudi iz knjižnice CD i DVD! i Promoviraj čitanje pomoću QR kodova. Cilj ovih akcija je promocija volontiranja u knjižnici, bogatih knjižničnih zbirki s glazbenim i video medijima te poticanje čitanja korištenjem nove tehnologije.

    Ljetno radno vrijeme Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica je ponedjeljkom i utorkom od 12 do 19 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati. Uprava radi svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Subotama knjižnica neće raditi. Ljetno radno vrijeme završava 1.9.2017.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice