Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 13. do 18. veljače 2017.

10. veljače 2017.

U ponedjeljak, 13.2.2017. u 16.30 sati u Dječjem odjelu održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica je odgajateljica Branka Grudić, a čitamo priču o prijateljstvu „Lav i ptica“.

U srijedu, 15.2.2017. u 13.00 sati na rasporedu je radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“ u Dječjem odjelu. Program je besplatan, a namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Naglasak je na pretraživanju i odabiru informacija na internetu te se djeci preporučuju korisni web alati.

U srijedu, 15.2.2017. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica bit će održan književni susret s Ivicom Prtenjačom. Prtenjača piše poeziju, prozu, dramske tekstove, novinske kolumne.  Pojedine pjesme, ciklusi ili knjige prevedeni su mu na dvadesetak jezika. Sudjelovao je na dvadesetak europskih poetskih festivala i susreta kao pozvani hrvatski predstavnik. Objavljene su mu zbirke poezije Pisanje oslobađa, Yves, Nitko ne govori hrvatski, Uzimaj sve što te smiruje i Okrutnost, romane Dobro je,lijepo je i Brdo te kulinarsku zbirku priča Kod Yvesa. Za svoj je književni rad primio brojne nagrade od kojih su neke Kvirinova nagrada za najbolju knjigu pjesama autora do 35 godina, nagrada Kiklop za pjesničku knjigu godine 2006. i 2010. te nagrada VBZ-a i TISAKmedije za najbolji neobjavljeni roman 2014. godine za roman Brdo.

U petak, 17.2.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u suradnji s Udrugom Kopriva predavanje će održati Silvija Kolar Fodor – biovrtlarka, vegetarijanka i aktivistica. Silvija će održati predavanje na temu „Očuvajmo biorazzznolikost – upoznajmo životinjske saveznike u vrtu“. Suradnja s prirodom i bioraznolikost jako su bitni u uzgoju zdrave hrane. Na predavanju ćete upoznati dio tog živog svijeta oko nas i naučiti kako mu svi mi možemo pomoći u opstanku. Znanjem o korisnim životinjama u vrtu i načinima kako osigurati ravnotežu između korisnih organizama i nametnika uvelike se olakšava uzgoj zdrave hrane bez potrebe za prskanjima ili dodatnom intervencijom u vrtu. Predavačica Silvija Kolar-Fodor otkriti će neke od načina kako postići ravnotežu u vrtu, a koje ona koristi u svom biovrtu. Nakon predavanja održat će se i razmjena sjemenja na kojem će posjetitelji predavanja, koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima, moći razmijeniti sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinositi očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni može se doći i donacijom za sjeme.

Pričaonica za bebe i malu djecu „Piko pod maskama“ – ususret karnevalu održat će se u subotu, 18.2.2017. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u Čitaonici tiska. U zabavnom druženju pod maskama voditeljice pričaonice, Marija Sesvečan i Gordana Bonta i knjižničarka Danijela Petrić roditeljima će prezentirati sadržaje s ciljem razvijanja osjećaja sigurnosti u sebe, suzbijanja straha, poticanja djeteta na sudjelovanje u aktivnostima (karneval), na izražavanje plesom, mimikom, gestom. Pozivamo sve koji žele da dođu maskirani!
Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za djecu od 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati.

U Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica od ponedjeljka, 6. do utorka, 14. veljače 2017. provodi se akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Ovom akcijom knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.) i to organiziranjem akcije prikupljanja slikovnica za potrebite, a u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“. Pozivamo sve građane, male i velike, da sudjeluju u ovoj akciji i daruju očuvane slikovnice

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice