Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 13. do 18. ožujka 2017.

10. ožujka 2017.

U ponedjeljak, 13.3.2017. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje tijekom koje će se polaznici zabavljati učeći francuski jezik. Voditeljici, odgajateljici Branki Grudić, pridružit će se Kristina Koluder, apsolventica francuskog i iberoromanskih jezika. Pričaonica će se održati u suradnji s Francuskim krugom Koprivnica, povodom mjeseca frankofonije.

U srijedu, 15.3.2017. u 13.00 sati u Dječjem odjelu na rasporedu je radionica „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“. Program je besplatan, a namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Naglasak je na pretraživanju i odabiru informacija na internetu te se djeci preporučuju korisni web alati. 

U petak, 17.3.2017. s početkom u 10.00 sati u Domu mladih , u organizaciji Hrvatske radiotelevizije i suorganizaciji Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, održat će se motivacijski stručni skup i službeno otvorenje natječaja „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj u 2017. godini“. Hrvatska radiotelevizija već 22 godine provodi ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske. Ove godine natječaj za sudjelovanje u projektu otvara se službeno u našoj, Koprivničko-križevačkoj županiji, na stručnom motivacijskom skupu.

Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine „Jedna vrana gakala“- igre uz pokret, stihovi, malešnice, brojalice kao poticaj za razvoj govora održat će se u subotu, 18.3.2017. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u Čitaonici tiska. Voditeljice pričaonice, Marija Sesvečan i Gordana Bonta će, zajedno s roditeljima i djecom, izvoditi poznate dječje ritmičke i motoričke pjesmice. Osvrnut će se na pozitivan utjecaj ovakvih oblika igre i druženja na razvoj govora, pamćenja, kreativnog izražavanja i motorike. Knjižničarka Danijela Petrić prezentirat će priručnike i slikovnice sa stihovima. Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati.

Također u subotu, 18.3.2017. od 9.00 do 13.00 sati ispred Knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena, održat će se 1. proljetna tržnica knjiga. Na tržnicu knjiga svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih. Isto tako, Knjižnica će svoje otpisane primjerke knjiga prodavati u Odjelu za odrasle. Partner u organizaciji ovog događaja je koprivnički „Šareni dućan“, a ovakve se tržnice održavaju svake treće subote u mjesecu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice