Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 12. do 17.9.2016.

13. rujna 2016.

Tijekom ovog tjedna Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pripremila je zanimljiva događanja za djecu i odrasle.

U srijedu, 14.9.2016. s početkom u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Damir Vujnovac održat će putopisno predavanje  „Sahara – Saharawi, glas iz pustinje!“. Damir Vujnovac u  veljači ove godine sudjelovao je na Saharskom maratonu, humanitarnoj utrci što se održava u izbjegličkim kampovima naroda Saharawi u zapadnom Alžiru. Nakon tjedna provedenog sa Saharcima usred pustinje, gdje oni u izgnanstvu žive već 40 godina, pokrenuo je humanitarni projekt “Dječji glas iz Sahare” u sklopu kojeg će literarne radove saharske djece u izbjeglištvu prevesti na hrvatski i engleski jezik, otisnuti ih pa im u sklopu sljedećeg maratona dopremiti knjige i organizirati izložbu radova hrvatskih školaraca za djecu Sahare u izbjegličkom kampu Smara. O životu u izbjeglištvu, nedostatku pitke vode, pustinjskom maratonu i pješčanoj oluji, Damir će ispričati svoju putopisnu priču uz obilje atraktivnih fotografija .

Radionica „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice“ održat će se u četvrtak, 15.9.2016. s početkom u 13.00 sati. Djeca će u radionici dobiti osnovne upute o načinu pretraživanja, odabiranja i korištenja informacija na mreži, o popularnim izvorima informacija koji im mogu poslužiti za učenje i pripremu domaćih zadaća, seminara i sl. Djeca će također učiti o interaktivnim web 2.0 alatima kojima se mogu koristiti prilikom učenja ili pripremanja materijala za školu. 

Pričaonica za bebe i malu djecu „Kutić za slikovnice i pričanje priča – kako ga urediti kod kuće“ održat će se u subotu, 17.9.2016. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u Čitaonici tiska (1.kat). Odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta savjetovat će roditelje kako osmisliti kutak u kojem će se dijete osjećati sigurno i ugodno te uživati u čitanju tj. slušanju priča. Knjižničarka Jasminka Vajzović  prezentirat će priručnike i slikovnice na zadanu temu te podsjetiti roditelje na aktivnosti koje od najranije dobi potiču razvijanje ljubavi prema čitanju. Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati.

U subotu, 17.9.2016. održat će se 1. jesenska tržnica knjiga od 9.00 do 13.00 sati ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, a u slučaju lošeg vremena u veži Knjižnice i u Odjelu za odrasle.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice