Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 11. do 16.9.2017.

8. rujna 2017.

    U ponedjeljak, 11.9.2017. s početkom u 16.30 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Nakon okupljanja i uvodnog upoznavanja, odgajateljica Branka Grudić održat će kratak roditeljski sastanak u 17.00 sati za roditelje one djece koja po prvi puta polaze program Pričaonice. Čitat će se priča „Dug put kući“.

    U srijedu, 13.9.2017. u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica koprivnički pisac Darko Pero Pernjak predstavit će svoj novi roman pod nazivom „American Bob“ zajedno s Mihaelom Cik. Zajedno s njima polaznici koprivničkog Ludens teatra Mihovil Maloča i Petra Lozo čitat će odabrane ulomke iz romana. Ovim romanom Pernjak se značajno odmaknuo od svojeg dosadašnjeg diskursa što je svojevrsno iznenađenje. Prevladavajuće podravske motive zamijenio je vrlo zanimljivim globalnim putovanjem. Svojevrsna je inovacija njegov interaktivni karakter, a intermedijalnost je prožeta referencijama na digitalno doba. Ovakvo osvježenje i novi smjer u Pernjakovom stvaralaštvu sami po sebi pozivaju na čitanje American Boba.

    Program informatičkog i informacijskog opismenjavanja „Digitalni laboratorij“ provodi se u srijedu, 13.9.2017. u 13.00 sati u Dječjem odjelu. Sudionici od 9 do 14 godina mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice.

    Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine “Pet čudesnih osjetila” – igre za razvoj senzomotorike održat će se u subotu, 16.9.2017. u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“Koprivnica. Naglasak će biti na važnosti stvaranja raznovrsnih poticaja iz okoline i pružanju stimulacije za sva osjetila u ranoj dobi kako bi dijete što bi se stvorile osnove za stjecanje znanja i vještina u budućnosti. Voditeljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta informirat će roditelje o konkretnim aktivnostima, knjižničarka Ida Gašpar predstavit će priručnike i slikovnice na temu. Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati.

    Također u subotu, 16.9.2017. od 9.00 do 13.00 sati ispred Knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena, održat će se 1. jesenska tržnica knjiga. Na tržnicu knjiga svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih. Isto tako, Knjižnica će svoje otpisane primjerke knjiga prodavati u Odjelu za odrasle. Partner u organizaciji ovog događaja je koprivnički „Šareni dućan“, a ovakve se tržnice održavaju svake treće subote u mjesecu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice