Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 1. veljače do 6. veljače 2016.

29. siječnja 2016.

U koprivničkoj knjižnici u veljači korisnike očekuje niz vrlo zanimljivih programa, izložbi i događanja. Na samom početku mjeseca najmlađe korisnike očekuje Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje, a one nešto starije, u dobi od 6 do 10 godina, radionica njemačkoga jezika. Tijekom cijelog mjeseca u Dječjem odjelu Knjižnice provodit će se akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Ljubitelje voćarstva, ekološkog uzgoja, a posebno ljubitelje starih sorti voćaka zanimat će predstavljanje knjiga Pavla Kovačića o starim sortama jabuka i krušaka u Hrvatskoj.

U Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica od 1. veljače do 29. veljače 2016.  provodit će se akcija “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Ovom akcijom knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.) u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“. Pozivamo svu djecu da sudjeluju u ovoj akciji i daruju nove ili očuvane slikovnice koje su prerasli. Knjižnica će prikupljene slikovnice proslijediti ustanovama i udrugama koje brinu o dobrobiti djece.

U Dječjem će se odjelu Knjižnice u ponedjeljak 1. veljače 2016. održati redovita Pričaonica za predškolce od 4 godine nadalje. Odgajateljica Branka Grudić, voditeljica pričaonice, mališanima će čitati priču Sretna kućica. Pričaonica će se održati u terminu od 16.30 do 18.00 sati.

    U srijedu 3. veljače 2016. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu bit će predstavljene knjige „Stare sorte jabuka u Hrvatskoj“ i „Stare sorte krušaka u Hrvatskoj“ Pavla Kovačića iz Cvetkovca, čuvara autohtonih hrvatskih sorti različitih voćaka koje marljivo skuplja i s puno ljubavi otima zaboravu. Autora i knjige predstavit će Vladimir Bračko, dipl. ing. strojarstva, također kolekcionar starinskih sorti voćaka.
Uskoro stiže proljeće, a s njim i vrijeme za sadnju novih sadnica voćaka. Gospodin Kovačić rado će odgovoriti na pitanja i dati savjet svima onima koji bi voljeli u svom okolišu posaditi pokoje takvo stablo, posebice starinsku sortu. Osim toga, knjige će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.     

U subotu 6. veljače 2016. od 10 do 10.45 sati u Dječjem će se odjelu održati prva u nizu Radionica njemačkoga jezika za djecu od 6 do 10 godina. Radionice njemačkoga jezika za djecu provodit će se jednom mjesečno s ciljem poticanja čitateljskih navika kod djece, redovitog dolaska u knjižnicu i poticanja interesa za učenje stranih jezika. Pozivamo svu zainteresiranu djecu u dobi od 6 do 10 godina da nam se pridruže te da kroz pjesmu i igru upoznaju njemački jezik. Napominjemo i da se u Dječjem odjelu mogu posuditi knjige na njemačkom jeziku, slikovni rječnici  te vrećice s raznovrsnom knjižničnom građom za učenje njemačkoga jezika. Ove su radionice besplatne, provode se u suradnji s nastavnicama njemačkoga jezika, a ovog puta voditeljice su  Maja Paska i Ema Solina.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice