Događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica od 1. do 9.9.2017.

4. rujna 2017.

    Ljetno radno vrijeme Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica završava 1. rujna pa Knjižnica nastavlja s redovnim radnim vremenom što znači da su vrata otvorena svakim radnim danom od 8.00 do 19.00 sati, kao i prve 3 subote u mjesecu od 8.00 do 13. sati. Uprava radi svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 sati.

    Program informatičkog i informacijskog opismenjavanja „Digitalni laboratorij“ provodit će se srijedom, pa je tako na rasporedu u srijedu, 6.9.2017. u 13.00 sati u Dječjem odjelu. Sudionici od 9 do 14 godina mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice.

    U četvrtak, 7.9.2017. u 14.30 sati u školskoj knjižnici OŠ „Braća Radić“ Koprivnica održat će se Završna svečanost „Olimpijada čitanja“ gdje će svim sudionicima, polaznicima sada 4. razreda, biti uručene diplome, a najaktivniji razred i učenici koji su pročitali najviše knjiga bit će dodatno nagrađeni. Program će se održati uz Međunarodni dan pismenosti koji se u cijelome svijetu obilježava 8.rujna.

    U petak, 8.9.2017. od 10.00 do 12.00 sati na terasi ispred knjižnice, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom ´Fran Galović´, Koprivnica, organizira obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći. Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i u neposrednoj okolici i uzrokovati ozljede ili smrt. Klub mladih, liječnik i učenici medicinske škole održat će radionicu o nesrećama u domaćinstvu, zainteresiranim građanima će se mjeriti tlak i šećer te će se dijeliti prigodne brošure.

    U periodu od 1. do 9.9.2017. u Dječjem odjelu Knjižnice možete predbilježiti dijete za Pričaonicu za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje ili Njemačku pričaonicu. Predbilježbe primamo i na telefon 048/622-363 (kućni 105) i e-mailom na: djecji@knjiznica-koprivnica.hr.

Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje održava se ponedjeljkom, a voditeljica je odgajateljica Branka Grudić. Cilj pričaonica je poticanje čitateljskih navika, razvijanje kulture čitanja od najranije dobi te stjecanje navika dolaska u knjižnicu. Prva će se održati 11.9.2017. 

Njemačka pričaonica provodit će se prve subote u mjesecu, a namijenjena je djeci u dobi od 6 do 10 godina. Cilj programa je zainteresirati i motivirati polaznike za njemački jezik i kulturu, poticati multikulturalnost i višejezičnost, unaprijediti jezične vještine, brže i lakše učenje stranog jezika u ranijoj dobi i sl. Prva Njemačka pričaonica održat će se u subotu 9.9.2017. u 10.00 sati u Dječjem odjelu.

Programi su besplatni, a preduvjet je članstvo djeteta u Knjižnici

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice