Događanja u drugom tjednu Mjeseca hrvatske knjige, 24.- 29.listopada 2016.

24. listopada 2016.

U periodu od 15.10. do 15.11.2016. odvija se Mjesec hrvatske knjige, manifestacija promicanja knjige i čitanja. Moto ovogodišnje manifestacije je Čitam 100 na sat, a Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica priprema niz događanja za djecu, mlade i odrasle.

U ponedjeljak, 24.10.2016. u 16.30 sati na rasporedu je Pričaonica za predškolce, edukativno-zabavni program za djecu od 4 godine do polaska u školu. Voditeljica Pričaonice je odgajateljica Branka Grudić, a na rasporedu je priča „Mama Mu u knjižnici“.

U utorak, 25.10.2016. u 17.00 sati održat će se sastanak Čitateljskog kluba, na dobro poznatom mjestu, u Sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice. 

U srijedu, 26.10.2016., prigodom početka Međunarodnog festivala književnosti Galovićeva jesen,  održat će se večer sjećanja na Boženu Loborec. Povod je 90. obljetnica rođenja ove istaknute koprivničke književnice, dugogodišnje prosvjetne radnice i direktorice koprivničke knjižnice od 1980.-1988. U 18.30 sati na zgradu će se knjižnice, u suradnji s Družbom „Braća Hrvatskoga Zmaja“, postaviti spomen-ploča Boženi Loborec, a u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu održat će se večer ´pošpotanih autora´ pod nazivom„Kak´ nas je špotala Božena Loborec“ u suradnji s koprivničkim ogrankom Društva hrvatskih književnika. 

U petak, 28.10.2016. u 11.30 sati u Kinu Velebit održat će se književni susret za djecu s Jasminkom Tihi-Stepanić, za polaznike šestih razreda koprivničkih osnovnih škola. 

Jasminka Tihi-Stepanić piše romane za djecu i mlade, a posebno se bavi temama odrastanja, kao što su anoreksija, društvene mreže, utjecaj medija. Priče objavljuje u časopisima Modra lasta, Smib, Radost i Književnost i dijete. Dobitnica je nagrade „Mato Lovrak“ za roman „Imaš fejs?“, a u petak će predstaviti roman „Moja neprijateljica Ana“, objavljen 2015. godine. Susret će se održati u suradnji s nakladničkom kućom „Školska knjiga“.

U subotu, 29.10.2016. u 19.00 sati održat će se Završna svečanost 23. Galovićevih jeseni i dodjela Nagrada „Fran Galović“ i „Mali Galović“ za 2016. godinu.

Knjižnica poziva sve zainteresirane osnovnoškolce da se priključe I Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja ČITAM  STO NA  SAT. Kviz je namijenjen mladim čitateljima, učenicima viših razreda osnovne škole. Do kraja mjeseca listopada potrebno je pročitati tri romana i popuniti kviz koji se nalazi na adresi: http://www.knjiznica.hr/kviz. Zadani romani su: Krugovi na vodi  Snježane Babić Višnjić, Ljeto za pamćenje Mire Gavrana i Bio sam pas i opet sam Nene Lončar. Iz svake knjižnice (školske ili narodne) izvlači se jedan pobjednik te će nagrađeni učenici sudjelovati u Završnoj svečanosti u Zagrebu.

AKCIJE U MJESECU HRVATSKE KNJIGE

• Subotom bez zakasnina (15.10., 5.11. i 12.11.)

• Simboličnom cijenom do otpisanih knjiga

• Programi bibliopedagogije:

Učlanjujemo prvašiće u Dječji odjel i Bibliobus 

Učlanjujemo učenike prvih razreda svih koprivničkih srednjih škola u Odjel za odrasle i Stručno-znanstveni odjel 

„Upoznajmo knjižnicu!“ – informativno-edukativni posjeti učenika i vrtićaraca knjižnici i bibliobusu uz osnovnu poduku u knjižničnoj pismenosti

„Osobni knjižničar“ – osnovna poduka djece i odraslih u informatičkoj i informacijskoj pismenosti 

Tableti i e-čitači u knjižnici  

Zajedno do zapošljavanja – knjižnični kutak (sudjelovanje knjižničara na CISOK-ovim radionicama za nezaposlene) 

„Čitamo i družimo se u bibliobusu“ – animacijski program namijenjen učenicima nižih razreda osnovne škole i polaznicima dječjih vrtića s ciljem upoznavanja pokretne knjižnice, poticanja čitanja i stvar

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice