Dodjela nagrada za najbolje kratke priče na kreativnom natječaju Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica „Pravda i nepravda u Koprivnici“

30. rujna 2022.

U srijedu, 5. 10. 2022. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel, 2. kat) održat će se dodjela nagrada i predstavljanje nagrađenih autora na kreativnom natječaju Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica „Pravda i nepravda u Koprivnici“. Prvo mjesto i nagradu pet knjiga Naklade Ljevak osvojila je Nikolina SABOLIĆ iz Koprivnice za priču Stol. Drugo mjesto i nagradu četiri knjige Nakladničke kuće „Znanje“ osvojio je Zoran ODŽIĆ iz Koprivnice za priču Koprivnički proces. Treće mjesto i nagradu tri knjige Nakladničke kuće „Šareni dućan“ osvojili su Luka KATANČIĆ iz Koprivnice za priču Ennui te Mia PROVIĆ iz Zagreba za priču Emil i detektivi.
S nagrađenima će razgovarati članice stručnog povjerenstva za odabir najbolje kratke priče na kreativnom natječaju Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica „Pravda i nepravda u Koprivnici“ Sonja Delimar, prof., dr. sc. Lidija Dujić i dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina (predsjednica Povjerenstva). Knjige će nagrađenim autorima uručiti predstavnici sponzora – nakladničkih kuća Naklada Ljevak, Znanje i Šareni dućan.
Posebni gosti programa dolaze sa Sveučilišta Sjever. To su Noa Skračić–Pustaj, prvostupnica na studiju medijskog dizajna i Toni Franović, akademski slikar. Noa se istaknula u svojoj studentskoj generaciji s neobičnim završnim radom – knjigom „Stojim i gledam kako postojim“ koju je napisala, dizajnirala i ilustrirala pod mentorstvom svojeg profesora Tonija Franovića.
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ ovim svojim programom poticanja kreativnog pisanja ističe komplementarnost pisanja i čitanja kao nerazdvojnih karika na putu literarnog teksta prema čitateljima.

D. Sabolović-Krajina
099 496 1013
dijana@knjiznica-koprivnica.hr 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice