Dodijeljena priznanja najčitateljima za 2015. godinu

12. prosinca 2015.

U subotu, 12. prosinca 2015. održan je susret s najčitateljima i najkorisnicima Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” u 2015. godini. Ovaj susret je, osim samih najčitatelja i najkorisnika, uveličao i učenik Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ Koprivnica Oskar Marić koji je svojim nastupom razveselio posjetitelje.  

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica još od 2003. godine organizira u prosincu susret s najčitateljima kako bi nagradila korisnike Dječjeg odjela i Odjela za odrasle koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini  posudili,  pročitali ili odslušali najveći broj knjiga. Ove godine knjižničari su promijenili i povećali broj kategorija prema kojima se biraju najčitatelji i najkorisnici te se prvi puta uključio i Stručno-znanstveni odjel. Suradnik u ovom programu Knjižnice i ove je godine bila Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Najčitatelj Dječjeg odjela u kategoriji djeca rane dobi do tri godine je mala Ela Prosenjak i njena obitelj (106 slikovnica). U kategoriji djeca predškolske dobi priznanje i nagradu osvojila je Irma Odžić (242 slikovnice). Nadalje, u kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina, priznanje je primila Anela Kovač (163 knjige). U kategoriji mladi do 15 godina najčitateljica je Karla Laloš (84 knjige). U kategoriji zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne priznanje je primila Martina Hunjadi (8 zvučnih knjiga). 

Odjel za odrasle u suradnji sa Stručno-znanstvenim odjelom nagrade i priznanja podjelio je u sljedećim kategorijama:

1. Najčitatelj hrvatske književnosti – Stanislava Kotur (75 knjiga)

2. Najčitatelj svjetske književnosti – Ljubica Kovač (275 knjiga)

3. Najčitatelj stripa – Mario Perković (71 strip)

4. Najčitatelj stručno-popularne knjige – Ivan Điko (69 knjiga)

5. Najčitatelj student – Valentina Špoljarić (133 knjige)

6. Najčitatelj srednjoškolac – Ruta Crnoja (86 knjiga)

7. Najčitatelj zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne – Marija Fijačko-Ban (91 knjiga)

8. Najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela – Vjekoslav Munić (redovito koristi raznovrsne usluge Stručno-znanstvenog odjela)

9. Najgledatelj DVD filmova – Davor Radmilović (212 filmova)

10. Najslušatelj glazbenih CD-a – Biserka Rožmarić (170 CD-a)

Nagrađeni korisnici primili su ovom prigodom posebna priznanja i simbolične darove, koje su im uručili knjižničari Dolores Vrbanić i Darko Jovičić. U ime svih nagrađenih, Knjižnici je na primljenim priznanjima zahvalio g. Vjekoslav Munić, a svi sudionici ove male svečanosti zajedno su izrazili želju da uskoro posjećuju i koriste novu  gradsku knjižnicu u Koprivnici!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice