Dječji vrtići izuzetno zadovoljni projektom “Rastemo čitajući”

14. lipnja 2017.

Projekt „Rastemo čitajući: program poticanja čitanja u ruralnim područjima Koprivničko-križevačke županije“ provodi se u dječjim vrtićima u Drnju, Sigecu, Peterancu, Đelekovcu i Legradu od ožujka 2017., čemu je prethodila opsežna priprema materijala i aktivnosti u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Dječji vrtići na korištenje su dobili knjižnične kutije opremljene tiskanom građom, CD-ima, DVD-ima, radnim materijalima za predškolce i odgajateljice i po jednim tabletom s aplikacijama za igru i učenje, a za roditelje polaznika dječjih vrtića održana su predavanja o važnosti čitanja i kvalitetnog korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Predavanja su tijekom ožujka i travnja održali Goran Živković, prof. pedagogije i povijesti iz Koprivnice i djelatnice Dječjeg odjela Knjižnice Ida Gašpar i Danijela Petrić.

U petak 9.6.2017. dječje vrtiće u Drnju, Sigecu i Peterancu posjetila je Gorana Tuškan, ambasadorica za Hrvatsku projekta INELI Balkans i grčke organizacije Future Library. Gorana Tuškan zbog nadzora provedbe projekta „Rastemo čitajući“, dobitnika nagrade INELI Balkans Innovation Award, a u pratnji Nike Cvjetkovića, ravnatelja Gradske knjižnice Rijeka i Ane Škvarić, voditeljice Bibliobusne službe. Osim uvida u provedbu projekta na terenu, dobila je i detaljan uvid u dokumentaciju i faze provođenja projekta čija je voditeljica Ana Škvarić, a provodi ga stručni tim Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Na koji način i koliko često koriste knjižničnu kutiju pokazali su djeca iz Drnja, Sigeca i Peteranca i njihove odgajateljice Ivana Antolić, Dijana Lončarić, Diana Šarek, Ivona Čižmešija i Sunčica Hrženjak, a goste iz Rijeke u ime mreže dječjih vrtića „Vrapčić“ Drnje pozdravila je i ravnateljica Snježana Tišljarić. Mališani su pokazali koja im je građa najzanimljivija i koje su im omiljene edukativne igre na tabletu, a odgajateljice su prenijele svoje pozitivne dojmove o projektu, pri čemu su posebno zadovoljne kvalitetom odabrane građe i sadržaja, ali i činjenicom da je građa i oprema i njima i djeci dostupna svakodnevno, što im je uvelike olakšalo rad u posljednja tri mjeseca otkad se projekt provodi u vrtićima.

Dječjim vrtićima u Drnju, Peterancu, Sigecu, Đelekovcu i Legradu kutije će biti na raspolaganju do 30.6.2017., nakon čega se vraćaju u Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica kako bi ih knjižničari „osvježili“, da bi u rujnu 2017. ponovo stigle u vrtiće i ostale tamo tijekom cijele pedagoške godine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice